RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Tim De Waele/Scanpix)

Trippel OL-mester hetses av Spurs-fans

Sist oppdatert:
- Jeg lever ikke et dobbeltliv som engelsk Premier League-dommer, så Sir Chris Hoy seg nødt til å tvitre.

Det ser ikke ut til at stormen etter Premier League-oppgjøret mellom Stoke og Tottenham har lagt seg.

Spurs-fansen følte seg bortdømt i oppgjøret, etter en rekke diskutable dommeravgjørelser fra kampleder Chris Foy.

Det ble snakket om både mål som skulle vært annullert, straffespark som skulle blitt gitt og et «idiotisk rødt kort», ifølge supportergrupperingen som endte opp med å se sitt lag tape kampen 1-2.

Hetset Hoy - ikke Foy!
Tottenham-supporterne lot det ikke bli med det. Via mikrobloggertjenesten Twitter lot nemlig fotballsupporterne den britiske banelegenden Sir Chris Hoy få gjennomgå. Skotten har nemlig et navn som ikke er helt ulikt den aktuelle Premier League-dommeren som ledet oppgjøret:

- Chris Hoy, not only are you a useless **** of a referee, you also support Stoke, lød en av de bitre meldingene.

Den triple gullvinneren fra OL i Beijing, som til alt overmål er skotsk, tok det hele med en god porsjon humoristisk distanse:

- Bare for å ha sagt det. 1) Jeg trenger ikke briller. 2) Jeg lever ikke et dobbeltliv som engelsk Premier League-dommer. Han heter Chris Foy, tvitret Hoy i etterkant av oppgjøret.

Profilen er for øvrig utstyrt med bilde av syklisten og bærer teksten «offisielle Twitter-side for Sir Chris Hoy, 4 ganger olympisk mester på bane».

Det bet ikke fotballsupporterne seg merke i.

«Riots return to Tottenham»
Mandag ettermiddag spredte hashtag’en #FoyNotHoy seg som ild i tørt gress på De britiske øyer.

Og kreativiteten var som vanlig stor:

«RIOTS RETURN TO TOTTENHAM: ”Hundrevis av unge iført Tottenham-drakter har ødelagt og satt fyr på alle syklene i området”. #FoyNotHoy».

«Etter at Kevin Friend (en annen Premier League-dommer, vår anm.) gjorde en tabbe mot Spurs, valgte deler av Tottenham-fansen å slette alle vennene sine på Facebook. #FoyNotHoy», lød en annen tweet.

Les også: Medaljegrossist dropper OL-øvelser

Vi tar med en til. Denne er fra Mark Patterson i Eurosport:

«Det positive for Sir Chris, må jo være at dersom han ikke vinner OL-gull i London, vil en Premier League-dommer motta all skytset. #FoyNotHoy #HoyNotFoy».

Satser mot OL på hjemmebane
På tross av sine 35 år, er banesyklisten allerede i gang med forberedelsene til lekene på hjemmebane.

Da Sir Chris Hoy tok tre gullmedaljer i Beijing, ble han den første briten som gjorde de siden Henry Taylor maktet bragden tilbake i 1908.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HER BLE HAN HISTORISK: Tre OL-gull var fasiten for Sir Chris Hoy under forrige olympiade. Hva får han til på hjemmebane i London?
HER BLE HAN HISTORISK: Tre OL-gull var fasiten for Sir Chris Hoy under forrige olympiade. Hva får han til på hjemmebane i London?

Han har også tatt en mengde medaljer var de forskjellige banedisiplinene i VM-sammenheng.

Etter denne kjappe oppsummeringen, er det lov å håpe at fotballfansen biter seg merke i navnet. Det var Sir Chris Hoy, altså!

- Jeg mottar fortsatt ganske underholdende kommentarer fra Spurs-fansen. Det positive må være at jeg har lært noen nye ord på fire bokstaver i dag. #FoyNotHoy, skriver banelegenden på Twitter.

Var det **** eller ****, mon tro?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere