Gå til sidens hovedinnhold

- Trist at vi blir overkjørt

Eldar Rønning ikke fornøyd med FIS' avgjørelse.

85 prosent av langrennsutøverne stemte for en endring tilbake til individuell start i langløpene under VM i Falun i 2015.

FIS valgte likevel å overlate avgjørelsen til den europeiske TV-unionen og forrige uke ble det klart at det også i fremtiden blir fellesstart.

- Trist
Eldar Rønning reagerer på at utøvernes mening ikke ser ut til å ha noen betydning.

- Det er spesielt, men ikke spesielt overraskende at det blir sånn. Det er FIS som kjører showet. TV og medias ønsker er tydeligvis viktigere enn utøvernes, sier Rønning til Nettavisen.

Rønning forteller at undersøkelsen ble foretatt for å finne ut om individuell start var et særnordisk ønske. Det viste det seg altså ikke å være.

- Det er litt trist at det skal være sånn. Vi har ikke noe vi skulle ha sagt, men vi har dessverre blitt vant til at vi blir overkjørt gang på gang, sier Rønning.

- Tradisjonsrikt
Utøverrepresentant Kikkan Randall tok med seg resultatet av undersøkelsen til FIS, men ble altså ikke hørt. Rønning innrømmer at for hans del er det egentlig det samme om det blir individuell- eller fellesstart.

- Egentlig er det hipp som happ for meg, men jeg stemte for individuell start fordi det er en barsk og tradisjonsrik øvelse.

Han mener imidlertid at det er trist dersom utøvere som Anders Södergren dropper å delta i VM. Den 36 år gamle svensken uttalte følgende til Expressen forrige uke:

- Det hadde vært en veldig gulrot om det hadde blitt individuell start. Nå heller det veldig mot at jeg blåser i det. Det hadde vært mye mer interessant med en individuell start, ettersom det skjer mye mer. I en fellesstart skjer det ingen dramatiske ting. 90 prosent av løpene blir en føljetong der favorittene henger med til slutt.

VM i Falun arrangeres mellom 18. februar og 1. mars 2015.

Kommentarer til denne saken