RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trist avslutning for supertalent

Foto: SCANPIX/REUTERS/Peter Jones
Sist oppdatert:
LeBron James og Cleveland Cavaliers imponerte stort i starten av sesongen, men en forferdelig andre halvdel gjorde at laget havnet utenfor NBA-sluttspillet.

TORONTO RAPTORS - CLEVELAND CAVALIERS 95-104: Cleveland Cavaliers åpnet sesongen forrykende og var blant de beste lagene i Eastern Conference i første halvdel. LeBron James levde opp til forventningene og styrte Cavaliers mot det som så ut som en sikker sluttspillplass.

Men etter nyttår har luften gått sakte, men sikkert ut av Cavs-ballongen. Og de siste ukene har panikken bredt seg i laget. New Jersey Nets har storspilt og jaktet desperat på den siste sluttspillplassen i øst.

Før siste grunnspillkamp, hadde Nets tatt igjen James & co, og var foran på tabellen fordi de har vunnet tre av fire innbyrdes kamper. Derfor måtte Cavs slå Toronto Raptors, samtidig som Nets ikke slo Boston Celtics.

De gjorde sin del av jobben, men fikk ikke hjelpen de trengte fra Celtics.

Det betyr at Cavaliers må se sluttspillet fra sidelinjen for åttende året på rad. En solid nedtur for James, som lenge var storfavoritt til å bli kåret til NBAs beste spiller denne sesongen. Nå spøker det for den tittelen også.

James gjorde sin del av jobben og noterte seg for sin fjerde trippel-dobbel i karrieren. Han stoppet på 27 poeng, 14 returer og 14 assists.

Jalen Rose ble toppscorer for Raptors med 25 poeng.

BOSTON CELTICS - NEW JERSEY NETS 93-102: Mens stemningen var laber i Cleveland Cavaliers, sto den i taket i New Jersey Nets-garderoben. En fantastisk avslutning på grunnspillet, toppet seg med seier over Boston Celtics i siste kamp og en plass i sluttspillet på bekostning av Cavs.

Men seieren satt langt inne. Celtics ledet på det meste med 19 poeng og så ut til å knuse gjestenes sluttspillhåp.

Da tok Vince Carter tak i kampen. I tredje periode satte han 15 poeng i kurven og snudde kampen for Nets. Totalt ble det 37 poeng på «Air Canada», som har opplevd en ny vår etter overgangen fra Toronto Raptors i vinter.

- Vi har oppnådd mye. Målet mitt var å komme hit og gi en hjelpende hånd. En ting er at vi ville til sluttspill. Det er en annen ting å spille som et sluttspillag, sa han etter kampen.

Paul Pierce ble toppscorer for Celtics med 21 poeng.

PORTLAND TRAIL BLAZERS - LOS ANGELES LAKERS 106-103: Sesongavslutningen ble symptomatisk for Los Angeles Lakers' sesong. Samtidig som de tapte for Trail Blazers, vant «lillebror» Clippers over New Orleans Hornets. Dermed ble Clippers beste lag fra Los Angeles for første gang på tolv år.

SLUTTSPILLKLARE:
Følgende 16 lag er klare for sluttspill i NBA (Plassering i grunnspillet):

Eastern Conference:
1. Miami Heat
2. Detroit Pistons
3. Boston Celtics
4. Chicago Bulls
5. Washington Wizards
6. Indiana Pacers
7. Philadelphia 76ers
8. New Jersey Nets

Western Conference:
1. Phoenix Suns
2. San Antonio Spurs
3. Seattle SuperSonics
4. Dallas Mavericks
5. Houston Rockets
6. Sacramento Kings
7. Denver Nuggets
8. Memphis Grizzlies

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere