RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trist slutt for Kjus

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
En skuffet Lasse Kjus fortalte pressen mandag at han definitivt legger alpinskiene på hylla etter årets sesong.

SESTRIERE (TV 2 Nettavisen): OL i Torino er ikke blitt den avslutningen på en lang og innholdsrik karriere Lasse Kjus hadde håpet på.

Hør Lasse Kjus på Kanal 24

- Det var stusselig. Jeg måtte ned på farten for å klare svingene både i første og andre omgang. Jeg hadde 3-4 brukbare svinger, ellers ble resten en kamp for å ikke kjøre enda dårligere, sier Lasse Kjus til TV 2 Nettavisen etter nok en nedtur i OL-traseén.

Kjus ble nummer 18 i mandagens storslalåmrenn, hele 4,31 sekunder bak vinneren, den østerrikske kometen Benjamin Raich. I OL-utforren ble han nummer 14, mens han kjørte ut i kombinasjonen.

Definitivt slutt
Etter denne sesongen er det definitivt slutt for Lasse Kjus. En av tidenes mestvinnende alpinister føler han ikke har mer å bidra med i alpinløypen.

Alpinlegenden med ikke mindre enn 16 mesterskapsmedaljer i VM og OL-sammenheng har vært i tenkeboksen hele sesongen, men bekrefter for første gang at han nå forlater alpinsirkuset.

- Det er jo selvsagt vemodig å avslutte på denne måten. Jeg hadde jo sett for meg å avslutte etter å ha gjennomført et godt mesterskap, sier en tydelig preget Kjus.

Årsakene er mange til at Kjus legger opp.

- Jeg klarer ikke å gi alt lenger. Jeg har vært mye syk og slitt med mye smerter, og får ikke trent så mye jeg ønsker. Da er det på tide å legge opp, oppsummerer han.

Triumfer på rekke og rad
Kjus har i løpet av sin karriere bokført flere store triumfer fra internasjonale mesterskap. Den første store seieren sikret Kjus i kombinasjonsøvelsen under OL 1994 på Lillehammer. Under VM i Vail i 1999 vant han gull i storslalåm og super-G. Han har også vunnet verdenscupen sammenlagt to ganger, i sesongene 1995/1996 og 1998/1999.

- Alpinsporten har vært en del av livet mitt i mange år. Nå er det på tide jeg prøver noe annet, og få den følelsen hvordan det er å legge opp, konstaterer 35-åringen.

- Det skal bli herlig å slippe den frustrasjonen du opplever når du ikke er i stand til å yte 100 prosent, sier Kjus videre etter en kort tenkepause.

Kjetil André Aamodt var borte fra alpinsirkuset i ett år etter å ha skadet seg stygt i Kitzbühel for to år siden.

-Aamodt sa han savnet alpinsporten?

- Ja, men han sa også det var litt digg også, svarer Kjus.

Kjører kun finalen
Kjus dropper det gjenstående verdenscuprennet i Korea 5. mars, og har bestemt seg for å kjøre karrierens siste renn i verdenscupavslutningen i Åre i Mars.

- Jeg reiser ikke til Korea, nei. Men jeg vil kjøre super-G-finalen i mars, sier Kjus.

- Hva har du tenkt å gjøre neste år?

- Jeg vet ikke for å være ærlig. Jeg har ikke hatt tid til å tenke så mye over det.

- Kommer du fremdeles til å være involvert i skisporten?

- Jeg kommer i hvert fall til å stå på ski i påsken, vinterferien og i jula, sier en kryptisk Kjus.

Kjus reiser hjem fra OL allerede tirsdag, etter at han har bestemt seg for å droppe lørdagens slalåmrenn.

- Ikke slutt, Kjus!
Aksel Lund Svindal, som er en av dem som skal overta arven etter Lasse Kjus, beklager at veteranen gir seg.

- Det er veldig trist, ikke minst for miljøet. Men han har jo tenkt på det hele sesongen, så noen stor overraskelse var det ikke. Hadde imidlertid jeg fått bestemme, vil jeg nektet ham å gi seg, sier Lund Svindal til TV 2 Nettavisen.

Og legger til:

- Kjus er en lederskikkelse som har lært oss unge utrolig mye.

- Kommer du nå til å overta litt av lederansvaret?

- Nei. Kjetil Andre Aamodt blir med videre, og han er vår naturlige kaptein. Jeg kommer ikke til å bli noe leder før alle de andre gir seg, ler han.

Aksel Lund Svindal ble for øvrig nummer seks på mandagens storslalåm. Han delte sjetteplassen med amerikanske Bode Miller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere