*Nettavisen* Sport.

Trivelig fotballkjempe

«Madden NFL 2006» byr på mye moro for deg som ikke er redd for å prøve noe nytt.

09.02.06 14:45

Amerikansk fotball og meg går ikke særlig godt overens. Det eneste jeg ser er folk som tar pauser omtrent hele tiden og løper etter en ball noen få sekunder av gangen.

Men etter mange timer med «Madden NFL 2006» har jeg lært hvor mye som ligger bak.

Alle strategiene og valgene som må taes både før og under kampen er overveldende. I starten kan det virke som om antall valgmuligheter er tilnærmet uendelig.

Men litt etter litt kommer du inn i det, og med Madden som medhjelper tar det ikke lang tid før det grunnleggende sitter.

Og da begynner moroa for alvor. Om det er realistisk skal jeg ikke uttale meg om, jeg vet bare at jeg har det kjempemorsomt når jeg spiller det. Spennende kamper og god motstand er bare noe av det spillet byr på.

Dessverre har også utviklerne av «Madden NFL 2006» hatt det litt for travelt med spillet. Managermodusen, «Franchise», dukker opp i en noe redusert utgave.

Du kan ikke drive med spillerutvikling, noe som er synd. Det å trene opp en urutinert unggutt til superstjerne er enormt tilfredsstillende.

Det tekniske leverer som forventet varene, «Madden NFL 2006» ser helt sinnssykt ut. Riktignok er det ikke like bra som filmen EA viste for en stund siden, men det er heller ikke langt unna. Spillerne både ser ut og oppfører seg som i virkeligheten.

«Madden NFL 2006» er lett å komme inn og morsomt og spille. Hvis du er ute etter å prøve en ny sport er det vel verdt en titt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.