*Nettavisen* Sport.

Trives best alene

Foto: GORM KALLESTAD (SCANPIX)

Kari Mette Johansen er et soleklart førstevalg på Norges venstreving. Det er en rolle hun trives med. Følg Norge - Tyskland klokken 16.30!

10.12.06 16:12

GÖTEBORG (Nettavisen): I de to siste mesterskapene har Kari Mette Johansen og Camilla Thorsen delt på jobben på Norges venstreving.

I VM i St. Petersburg i fjor scoret de 24 mål hver. Det som er enda mer utrolig er at de begge brukte 32 skudd på å klare det.

KLOKKEN 16.30: Norge - Tyskland direkte

Ingen Thorsen i EM
I år er ikke Thorsen med. Ikast-Bording-spilleren ble operert i sommer, og kom ikke i form i tide.

I stedet ble unge Anne Kjersti Suvdal tatt med i troppen, men de to første kampene i mesterskapet har gitt et klart signal om at Johansen er et soleklart førstevalg.

- Det gir mer trygghet for man vet at man kan bomme og likevel få fortsette å spille, forklarer hun om sin nye rolle.

- Erfaring
Landslagssjef Marit Breivik tror ikke det er derfor Larvik-spilleren har slått til med 13 mål på sine to første kamper.

- Vi napper aldri folk ut om de bommer en gang eller to, men det har med hvordan du tenker selv. Der har Kari Mette utviklet seg veldig positivt, sier hun til Nettavisen.

Breivik har en annen forklaring på hvorfor Johansen nå storspiller.

- Det har først og fremst med erfaring å gjøre. Selvtillit kommer gjennom erfaring og opplevelse av egne kvaliteter, mener hun.

- Råbra trent
Landslagssjefen skryter av 27-åringens utvikling de siste årene. Hun debuterte sent på landslaget etter å ha slitt med jumpers knee. En skade som hindret henne i å trene så mye som hun ville.

- Nå er hun råbra trent. Hun har en spenst og en hurtighet som er helt unik. Hun kan fortsatt stole enda mer på spensten sin i duell med målvakt. Nå er hun begynt å herje i kampene og det er der vi vil ha henne, sier Breivik.

I kveld er Tyskland motstander i en ren puljefinale. Vinneren får med seg fire poeng inn i mellomspillet, og vil ha en halv fot i semifinalen allerede.

- Nå begynner EM. Det er nå motstanden kommer. Blir spennende å se hvor vi står, smiler Johansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.