Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trives som midtbanesliter

Foto: (foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Han ble kastet innpå for å erstatte Roar Strand, og endte opp med to scoringer. Måljegeren Frode Johnsen fornekter seg ikke.

TRONDHEIM (TV2 Nettavisen): - Det er jo ikke forbudt å lage mål selv om man spiller på midtbanen, smiler en strålende fornøyd Frode Johnsen, etter å ha senket fjorårets toerlag i toppserien.

Johnsen legger ikke skjul på at det føles ekstra godt å trone øverst på toppscorerlista med tre fulltreffere på to kamper, når han på mange måter er milevis unna spissplassen han hadde flere sesonger i Rosenborg. Nå må han innse at både Steffen Iversen, Thorstein Helstad og muligens Yssouf Kone står foran ham på lista når den rollen skal bekles.

Mer fotball - mindre krig
- Det er alltid artig å sette ballen i nota. Ekstra gøy er det nå som jeg på sett og vis er ute av laget. Ikke verst å være toppscorer når jeg starter på benken, fleiper Johnsen, som tross alt spilte 85 minutter mot sørlendingene. Kampen var nemlig bare fem minutter gammel da han erstattet en kneskadet Roar Strand.

- På mange måter er det bedre å spille på midtbanen enn å krige med to midtstoppere på spissplassen. Jeg trives med å være mer i kontakt med ballen og få delta i spillet på en annen måte enn helt på topp. Det blir mer fotball og mindre slåssing på midtbanen enn i spissjobben. På den annen side blir det også mer løping, noe som kanskje ikke er like positivt, smiler han og beskriver sin nye rolle i Rosenborg som relativt allsidig.

Som poteten
- I dag spilte jeg både på midtbanen og en kort periode som midtstopper. Begge deler gikk greit. Ikke så dumt å være som poteten når man ikke er i startelleveren. Da er det flere muligheter når det må gjøres bytter, sier måljegeren, som ikke synes det var all verdens prestasjon å putte to baller forbi Start-keeper Rune Nilssen.

- Jeg fikk ballen servert på sølvfat ved begge scoringene. Det var nærmest bare å ekspedere ballen i nota – en med bredsida og en med hodet. Enkelt, men utrolig artig, sier Frode Johnsen.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!