LA BAULE (procycling.no): Luksushotellet L’Hermitage ved kysten av La Baule var arena for pressemøtet til både Team Sky og Team Saxo-Tinkoff på hviledagen.

Etter en rolig trilletur på sykkelen, ventet møtet med pressen før sykkelstjernene hadde muligheten til å rusle en tur langs stranden.

procycling.no var først til stede på seansen med Alberto Contador og det internasjonale pressekorpset.

Det mest interessante han uttalte her var at han øynet håp ettersom Chris Froome satt isolert i finalen under søndagens etappe.

Les også: Froome reddet gult da Sky kollapset

Øynet svakhet hos Froome
Contador påpekte at han selv har for vane å være sterkest i den siste delen av treukersrittene, men sa følgende om Froome:

- Han er veldig sterk nå, men jeg husker også at den siste uka av Vuelta a España ble veldig tung for ham, påpekte spanjolen.

Saxo-Tinkoff-stjernen fikk en håndfull spørsmål av fransk og spansk presse. Det siste kom fra Danmark og spilte på uttalelser Froome kom med etter etappeseieren på Ax 3 Domaines.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Contador: - Tro hva du vil
Det var da briten noterte den tredje raskeste tiden opp klatringen i historien. Kun slått av Roberto Laiseka og Lance Armstrongs tider fra «de glade dopingdager» i 2001.

- Sykkelsporten har forandret seg. Jeg kunne ikke gjort det jeg gjorde i dag uten endringene i sporten. Resultatene i dag er mye mer troverdige. Man bør helle sette spørsmålstegn ved det som skjedde for fem-ti år siden, uttalte Froome.

Den danske journalisten tok ham på ordet. Contador svarte som han har for vane å gjøre på spørsmål av den sorten:

- Du kan tro hva du vil. Det eneste jeg kan fortelle er at jeg har syklet rent og alltid kommer til å gjøre det, men du står fritt til å tro hva du vil, sier rytteren med fortid i blant annet Astana, Discovery Channel og Liberty Seguros.

Det er tre lag med svært dårlig dopinghistorikk noen år tilbake i tid.

Konfrontert med Contador-utsagn
Contador ble da også utestengt fra sykkelsporten etter positiv dopingprøve under 2010-utgaven av rittet. Han har riktig nok alltid hevdet sin uskyld.

Over på seansen med Team Sky ble Froome konfrontert med hva Contador hadde svart.

- Er svaret hans troverdig? ville en journalist vite.

- Jeg vet ikke hva han har gjort eller ikke har gjort. Ja, han har vært utestengt, men jeg kan ikke kommentere noe mer på det, svarte Froome.

Så tok han ordet igjen:

- Det man trenger å stille spørsmål ved er prestasjoner i fortiden av folk som har vært gode, og som ikke kan prestere like godt nå. Men det er opp til dere å finne ut av det, svarte briten henvendt til pressekorpset.

Kimmage: - Hvor forarget er du, Chris?
Ifølge den irske journalisten Paul Kimmage, som også var på pressekonferansen i La Baule, var det tilløp til buing da Froome ble presentert på torget i St. Girons før starten av den 9. etappen.

Det var dagen etter Team Skys maktdemonstrasjon i det første fjellet i Pyreneene.

Kimmage mener fremdeles at skepsisen mot Froomes prestasjoner og Sky-laget generelt stammer fra feilgrepet med å ansette Geert Leinders som laglege i løpet av fjorårssesongen.

Les også: Sky sparker kontroversiell lege

- Jeg har opptak av Bradley Wiggins når han sier det var «bra for laget» å ansette Leinders. Jeg tror blant annet dette ødelegger for deg nå. Hvor forarget er du over den ansettelsen, og hva slags inntrykk fikk du av ham? ville Kimmage vite.

- Jeg hadde ikke så mye personlig kontakt med ham, så jeg kan ikke kommentere det. Det er naturlig at det stilles spørsmål om doping i sykkelsporten.

- Min personlige mening er likevel at sporten har gått videre. Jeg vet hva jeg gjør og hva laget mitt gjør. Jeg vet at etappen jeg vant for to dager siden aldri kommer til å bli strøket fra mine meritter. Jeg vet ærlig talt ikke hva mer jeg kan gjøre med det, svarte Froome høflig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Brailsford: - Det var min feil
På dette stadiet brøt Dave Brailsford inn i samtalen.

- Dette var min feil, og det er noe jeg angrer på. Du står selvsagt fritt til å stille hvilke spørsmål du vil, men det bør egentlig jeg svare på. Det er ikke alltid like lett når en person (Leinders red.anm.) sitter og ser deg i øynene og lyver deg opp i ansiktet. Jeg er fortsatt sint på grunn av dette, for jeg har bidratt til at Chris Froome nå blir stilt disse spørsmålene, sa Brailsford.

Midt i skuddlinjen satt en sedvanlig rolig Edvald Boasson Hagen og betraktet alt oppstyret.

- Synes du det er ubehagelig når alle disse spørsmålene dukker opp fra journalistene, selv om de ikke henvender seg til deg?

- Det er leit at de har mistanker om det. Det er dopingkontroll annenhver dag, så man må jo stole på det. Det (doping) er jo ikke noe vi driver med, heller. Det er ingen grunn til å ha mistanke, sier Boasson Hagen til procycling.no.

PS! Mandag har det vært hviledag i Tour de France. Rittet fortsetter tirsdag!