RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trodde du Pato var kjapp?

Foto: Ap
Sist oppdatert:
Sjekk hvem som er innehaver av Champions League-historiens raskeste scoring.

Alexandre Pato satte på turboen og sendte Milan i ledelsen før folk hadde rukket å sette seg på Camp Nou.

Men brasilianeren er langt fra den kjappeste i Champions League-historien. Milan-spilleren har nemlig fire mann foran seg på rekordlista over de raskeske scoringene.

1. Roy Makaay mot Real Madrid 3. mars 2007. 10.02 sekunder.

Nederlenderen sendte Bayern München i ledelsen allerede etter ti sekunder i kampen mot Real Madrid i 2007. Dette til tross for at det var Real Madrid som tok avspark. Etter en mindre heldig førstetouch av Roberto Carlos, lot ikke Hasan Salihamidzic seg be to ganger. Bosnieren tråkket gassen i bånn langs høyreflanken og slo inn til Roy Makaay som ekspederte ballen i nettet. Målet kan du se fra 23 sekunder i denne videoen.

2.Gilberto Silva mot PSV 25. september 2002. 20.07 sekunder.

I snaue fem år var det Arsenals Gilberto Silva som var innehaver av rekorden for Champions League-historiens kjappeste mål. I kampen mot PSV i 2002 vant Fredrik Ljungberg ballen på midten og sendte Thierry Henry avgårde langs ventrekanten. Inne foran mål ventet Gilberto Silva som fikk en enkel jobbe med å sende Arsenal i ledelsen.

3. Alessandro Del Piero mot Manchester United 1. oktober 1997. 20.12 sekunder.

Dette er en scoring to nordmenn helst vil glemme. Ronny Johnsen startet på midtbanen i Roy Keanes fravær og ble fratatt ballen av Didier Deschamps etter få sekunder av kampen. Juventus gikk rett i angrep anført av Alessandro Del Piero, som rundlurte Henning Berg og satte ballen i mål bak Peter Schmeichel i United-buret.

4. Clarence Seedorf mot Schalke 04 27. september 2005. 21.06 sekunder.

Alexandre Pato må også se seg slått av en av sine egne lagkamerater. Under kampen mellom Schalke og Milan i 2005 nølte ikke nederlenderen med å fyre av et skudd fra langt hold, drøye 20 sekunder ut i kampen. Ballen lurte seg inn i hjørnet bak Frank Rost i Schalke-buret.

5. Alexandre Pato mot Barcelona 13. september 2011. 24 sekunder.

Barcelonas midtstopperpar ble stående med lua hånda ta brasilianeren satte på turboen i tirsdagens Champions League-oppgjør. Brasilianeren var iskald i avslutningsøyeblikket og satte ballen mellom beina på Victor Valdes. Med den scoringen inntar han plassen foran Dejan Stankovic, som scoret etter 25 sekunder i fjorårets kamp mot Schalke.

Onsdag kan du følge Europas toppklubber i jakten på Roy Makaays rekord.

Benfica - Manchester United (Viasat 4)

Manchester City - Napoli (Viasat Fotball)

Villarreal - Bayern München (TV2 Sport)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere