BODØ/GLIMT - BRANN 2-2:

Bodø/Glimt tok ledelsen allerede etter fire minutter, anført av midtstopper Brede Moe etter et hjørnespark.

Pellegrino hadde muligheten til å doble ledelsen i første omgang, men brant en gedigen mulighet.

I andre omgang tente Ulrik Saltnes gullhåpet da han satte inn Glimts andre scoring for kvelden, men Niklas Jensen Wassberg reduserte ti minutter før slutt.

Bodø/Glimt så ut til å sikre gullet, men så scoret Molde tre mål i andre omgang etter å ha ligget under 0-2 mot Lillestrøm.

Så skjedde det utrolige! Lillestrøm slo tilbake mot Molde på overtid, til ellevill jubel på Aspmyra. Men så scoret Bård Finne og sikret ett poeng på overtid for Brann - samtidig som han utsatte gullfesten for Bodø/Glimt.

Dermed blir det trolig dramatikk når gullkampen skal avgjøres i siste serierunde. Det blir det også i motsatt ende av tabellen, der Stabæk, Brann og Mjøndalen kjemper om kvalikplass.

LES OGSÅ: Skandalescener i belgisk fotball vekker oppsikt: - Motbydelig

- Brutalt

Glimt-trener Kjetil Knutsen var naturligvis skuffet etter å ha sett laget sitt rote bort ledelsen og seriegullet mot Brann.

- Det er selvfølgelig nedtur når vi leder 2-0 og har full kontroll. Det skulle vært punktert lenge før det ble spennende, sier han til Discovery+.

Dermed måtte Knutsen og Glimt sette gullfeiringen på vent.

- Fotball er av og til brutalt, konstaterer suksesstreneren.

I siste serierunde møter de gulkledde Mjøndalen, som må vinne om de skal ha håp om spill i Eliteserien i 2022.

Molde ligger tre poeng bak Bodø/Glimt, men har dårligere målforskjell med to mål. De skal møte Haugesund på bortebane.

LES OGSÅ: Moldes gullhåp lever etter ellevill dramatikk: - Har du sett noe sykere?

Marerittstart for Brann

Brann trengte sårt poeng i kampen om å sikre kvalifisering, og fikk ingen god start da Glimt tok ledelsen allerede etter fire minutter.

Amahl Pellegrino skrudde et hjørnespark inn foran målet til Brann, der Ulrik Saltnes knuste Ole Kolskogen i duellen. Headingen ble derimot reddet av Lennart Grill, men Brede Moe var raskest på avtrekkeren og satte inn returen.

Pellegrino kunne gjort vondt til verre for Brann da Runar Hove på klumsete vis ga bort ballen til Glimt-spilleren. Alene med Grill fikk Pellegrino all verdens tid, men på mirakuløst vis satte han avslutningen utenfor mål fra omtrent ti meter.

- Merkelig at han blåser den på utsiden av stolpen, sier Kenneth Fredheim, som er fotballkommentator for Discovery+.

Samme mann fikk nok en mulighet til å doble ledelsen kort tid etterpå, men denne gang fikk Pellegrino en dårlig ballberøring da han skulle avslutte.

LES OGSÅ: Fred-perle reddet United i Rangnicks første kamp

Kviknet til

Til pause var det uavgjort mellom Stabæk og Rosenborg, en situasjon som ville sendt Brann ned til OBOS-ligaen om resultatene hadde stått seg.

Etter en svak første omgang måtte Brann brette opp ermene og slå tilbake for å kunne sikre seg en kvalifiseringsplass.

- Vi er veldig heldige som ikke ligger under med mer enn ett mål. Vi er engstelige i spillet vårt, og veldig passive, sier Brann-trener Eirik Horneland til Eurosport Norge før andre omgang.

Spillerne respondere på det Brann treneren trolig sa i garderoben, og startet omgangen svært lovende. Til tider hadde Bodø/Glimt mer enn nok med å forsvare seg.

Samtidig scoret Rosenborg to mål på kort tid mot Stabæk, og dermed levde håpet for Brann.

LES OGSÅ: Rennes opp på sterk andreplass med målfest

Utrolige scener

I det 66. minutt sendte Ulrik Saltnes hjemmetilskuerne på Asmpyra til himmels da han doblet ledelsen for Bodø/Glimt.

Erik Botheim blir spilt opp feilvendt, og legger ballen presist til Ulrik Saltnes, som plasserer et skudd fra omtrent 20 meter helt nede ved stolpen.

Saltnes satte umiddelbart fart mot tribunen, der han fikk kjenne på den elektriske stemningen på Aspmyra.

Det ble derimot stille på tribunene tolv minutter senere da Niklas Jensen Wassberg stanget inn en utligning for Brann.

Pellegrino kunne punktert kampen, men avslutningen gikk i stolpen. Returen endte opp hos Botheim, men heller ikke han klarte å sette ballen i mål.

Aspmyra skulle få juble igjen, for Lillestrøm slo tilbake på overtid mot Molde.

Men så dukket Bård Finne opp, og sørget dermed for en følsom berg og dalbane for hjemmefansen. Stabæk og Mjøndalen tapte sine kamper, så Brann kan fortsatt havne på kvalikplass.