Gå til sidens hovedinnhold

– Trodde jeg skulle dø

På sin egen 24-årsdag var rallystjernen Jari-Matti Latvala sikker på at han skulle dø.

Det var under VM-runden i Portugal nylig at livet til den unge finnen nær tok en svært alvorlig vending. Latvala ledet rallyet da han mistet kontrollen over bilen på den fjerde fartsprøven. Utforkjøringen som fulgte er en av de styggeste i rallysirkuset på lang tid.

Finnens bil rullet rundt ikke mindre enn 17 ganger – ned en bratt skrent.

– Jeg var sikker på at jeg skulle dø, sier Latvala til Aftonbladet.

Se den dramatiske ulykken her (ekstern lenke)!

Vill ferd
Den ville ferden endte over 150 meter utenfor veien. Likevel slapp både Latvala og kartleser Mikka Anttila fra ulykken uten alvorlige skader.

– Det var min egen feil. Jeg hadde notert at jeg skulle være dobbelt så forsiktig som jeg pleier å være akkurat i den svingen. Kvelden før endret jeg imidlertid opplegget. Av det har jeg lært at jeg aldri skal endre notene mine igjen, sier han.

Finnen fylte 24 år den dagen uhellet var ute. I stedet for å feire bursdag var han nær ved å miste livet.

– Jeg forsto med en gang at vi kom til å krasje og prøvde å benytte meg av autovernet for å bremse bilen. Men vi slo over autovernet og begynte å rulle, rulle og rulle helt ukontrollert, forteller Latvala.

– Overlever aldri
– Jeg husker hvordan det føltes da bilen begynte å rulle og tenkte: Dette overlever vi aldri, den kommer aldri til å stoppe og slå rundt, tilføyer han.

Mye tyder på at sikkerhetsbeltene og velteburet reddet livet til Latvala og kartleser Anttila.

– Da vi endelig sluttet å rulle, kikket jeg på Mikka og øynene hans var fulle av blod ettersom bilen hadde stått på taket så mange ganger i fallet. Da jeg skjønte at han var i orden, sa jeg «dette var kanskje vårt siste rally». Jeg trodde jeg skulle dø. Det er den styggeste ulykken jeg har opplevd i karrieren min, sier Latvala.

Tilbake i Argentina
Uttalelsen om at rallykarrieren kunne være avsluttet, har han imidlertid gått tilbake på. Allerede i den neste VM-runden i Argentina er 24-åringen tilbake på veien igjen.

– Han må kjøre igjen, men jeg tror denne ulykken har endret han som person, sier Ford-sjef Malcolm Wilson.

Han priser seg lykkelig over at det hele endte godt.

– Jeg var absolutt ikke forberedt på det jeg fikk se, og jeg hadde aldri trodd at guttene ville sitte på kontoret mitt bare et par timer seinere, sier han. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken