RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tromsø holdt unna for presset

Foto: Ole Reidar Mathisen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Gutan gikk videre i Europa League-kvalifiseringen.

Tromsø tapte 0-1 borte mot Inter Baku i kvalifiseringen til europaligaen, men gikk videre med 2-1 sammenlagt.

2-0-seieren fra hjemmeoppgjøret skulle vise seg å være gull verdt for Tromsø. For med et kvarter igjen å spille i Aserbajdsjans hovedstad Baku, satte innbytter Bashana Tsjkhadadze ballen i mål bak en utspilt Tromsø-keeper Marcus Sahlman. Dermed trengte hjemmelaget bare ett mål til for at lagene skulle stå likt.

Men Tromsø holdt unna for presset og kunne dermed juble for avansement til tredje kvalifiseringsrunde. Der venter overraskelseslaget Differdange fra Luxembourg. De tok seg videre med 5-4 sammenlagt mot nederlandske Utrecht, som var stor favoritt.

Kampen startet med et kraftig overtak til Inter Baku. Keeper Sahlman måtte i aksjon flere ganger i løpet av den første halvtimen. Men etter hvert kjempet Tromsø seg inn i kampen. Kaptein Miika Koppinen fikk bortelagets klart største sjanse like før pause etter et frispark. Men midtstopperen fikk ikke satt ballen i mål fra kort hold.

Etter hvilen var Tromsø på høyde med hjemmelaget, men uten å skape det helt store selv. Det siste kvarteret ble rotete, da alt handlet om å sikre avansement. Bortelaget klarte å holde unna for Inter helt fram til bare et par sekunder gjensto. Da fikk vertene en enorm sjanse til å utligne sammenlagt, men skuddet ble blokkert i siste liten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere