RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tromsø innfrir i serieåpningen

Foto: Christian Thomassen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Tromsø kan ta medalje i år og starter med tre poeng mot Haugesund. Her er dagens første oddstips.

Langoddsen er som vanlig meget innholdsrik på en søndag. Norsk Tipping tilbyr flere spillvarianter enn vanlig på objektene fra Tippeligaen, det er flott, og det er også en del fin odds på de norske objektene, så i dag starter vi med et oddstips fra Tippeligaen.

Sportspills meny søndag:
Oddstips 2: Valencia slår tilbake

Tippetips: Vi tror på borteseier i Bergen

Lesertips: Lesernes oddstips søndag

Her finner du Sportspills oversikt over skader i Tippeligaen.

Tromsø - Haugesund
Tromsø var gode hjemme på Alfheim forrige sesong, og treningskamper har ikke vist noe som kunne indikere at de ikke vinner de aller fleste hjemmekampene denne sesongen også. De tapte riktignok 0-1 for Alta i mars, men har slått Tromsdalen, Molde, Vålerenga, Mjølner og Sarpsborg 08. De har et forsvar som ikke tillater motstander mye på Alfheim, og en matchvinner i Rushfeldt på topp. Mos fra VIF kommer først på lån fra neste runde av.

Remi Johansen (forkjølelse rekker trolig Haugesund-kampen, men Mohammed Ahamed Jama (strekk) blir ikke klar. TIL har leid inn tre spillere rett før seriestart: Tore Reginiussen (Schalke 04) ut juni, den svenske keeperen Robin Malmkvist (Halmstad) ut sesongen og Mostafa Abdellaoue (Vålerenga) ut sesongen. Reginiussen er ikke i kampform ennå. Tommy Knarvik er solgt til Viking.

Haugesund gjorde en kjempesesong sist, etter at de viste seg nærmest uslåelige på hjemmebane. På bortebane tapte de 8 av 15. Det er nærliggende å tro at de aller fleste Haugesund-poengene vil bli tatt hjemme på Haugesund stadion denne sesongen også. Thomas Sørum er alltid farlig på topp, men mot Tromsøs forsvar får han trolig ikke mange sjanser.

Det har vært usikkerhet rundt flere spillere den siste tiden, men det ser ut til at Joakim Våge Nilsen (lyske), Vegard Skjerve (lyske) og Umarau Bangura (strekk) rekker kampen mot Tromsø. Det er mer usikkert om Jacob Sørensen blir klar, og Tor Arne Andreassen er trolig ute. Karantene: Chris Pozniak fikk rødt kort i siste serierunde forrige sesong og må stå over årets tre første kamper.

Tromsø har rutine og styrke nok til å slå et av de antatt svakeste bortelagene i serieåpningen. Her tviler vi på at Haugesund scorer. Hjemmeseier til 1,75 spilles. Denne kan spilles alene, vi bruker den i en dobbel.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Strømsgodset - Sogndal
Godset kalte vi et typisk hjemmelag hele forrige sesong, og de skuffet ikke med sine 10-2-3 i Drammen og 3-2-10 i resten av landet. Eirik Markegård fra Follo er en type som fikk til mye forrige sesong, og vi følger ham og flere andre nye spillere med stor spenning. Godset har vært gode i treningskampene og dette ser lovende ut. Den dagen de begynner å vinne bortekampene sine, blir de et topplag.

Det er bortimot skadefritt hos hjemmelaget. Dette er troppen: Lars Stubhaug, Adam Larsen Kwarasey, Glenn Andersen, Krister Aunan, Lars Sætra, Alexander Aas, Kim-André Madsen, Lars Christopher Vilsvik, Mohammed Abu, André Hanssen, Alfred Sankoh, Anders Ågnes Konradsen, Muhamed Keita, Fredrik Nordkvelle, Øyvind Storflor, Jo Inge Berget, Eirik Markegård, Ola Kamara.

Sogndal vant Adeccoligaen og har etablert seg som et lag som er for gode for nivå 2, men dessverre ofte for svake for nivå 1. De er manges favoritt til å rykke ned, men har en rutinert trener Harald Aabrekk, som sikkert har en plan for hvordan Sogndal skal knipe poengene som trengs. Erik Bakke, Cato Hansen og Kenneth Udjus er kommet fra Brann, men ikke alle får med seg serieåpningen, ser det ut til. Laget burde nok vært ytterligere forsterket hvis de skulle tatt sikte på øvre halvdel av tabellen.

Førstekeeper Kenneth Udjus og Mats Goberg Solheim er uaktuelle i comebacket i Tippeligaen. Eirik Bakke skadet ankelen på trening nylig og er som valig usikker. Midtbanemakker Henrik Furebotn sa til NRK Vestlandsrevyen fredag at han kun ga seg selv 25 % sjanse for å spille søndag etter å ha blitt skadet mot LøvHam sist helg.

Vi klarer ikke se unge, sprudlende Godset tape serieåpningen hjemme på eget kunstgress mot et lag som på papiret er mange hakk svakere. Godset har briljert på denne banen tidligere og kjører et tempo så høyt at en motstander av Sogndals kaliber kan falle helt av. Det er riktignok serieåpning, men vi tror på en klar hjemmeseier og spiller hjemmeseier med to mål eller mer til 2,30. Vi får da en dobbel til 4,02 og den setter vi 100 kroner på. Spillefristen er klokken 17.55.

63. Strømsgodset - Sogndal (0-1) 2,30 3,60 2,15
67. Tromsø - Haugesund 1,75 3,20 3,75

Totalt odds 4,02

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere