RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tromsø-optimismen brer seg

Sist oppdatert:
Selv om «seriemester 2007»-ropet var en intern spøk, brer troen på en god Tromsø-sesong seg. Mandag ble Viking fortjent slått på La Manga. Se scoringen her!

LA MANGA (Nettavisen): TROMSØ - VIKING 1-0: Tromsø var det klart beste laget i tirsdagens treningskamp mot Viking på La Manga. Med 1-0-seieren over Viking, tok TIL sin sjette strake seier i vinterens treningskamper, og nå brer optimismen seg i Tromsø-miljøet.

Riktignok avfeier Ole Martin Årst ropene om «seriemester 2007» som en intern spøk, basert på Jonny Hanssens uttalelse før 2001-sesongen. Høy sigarføring i nord resulterte i nedrykk, men det er i alle fall noe tromsøværingene ikke har tro på i år.

LES: - Viking langt unna sitt beste
SE: Lars Iver Strands scoring mot Viking

- Det ser meget lovende ut, sier Ole Martin Årst til Nettavisen.

- Ser om vi ikke tar av, så ser det langt bedre ut enn tidligere, og får støtte av Lars Iver Strand.

Nilsen er fornøyd
I tre av de fire siste sesongene har Tromsø vært med i nedrykksstriden, men gode investeringer i vinter gjør at landets nordligste toppserieklubb kan forårsake en reduksjon i omsettingen av blodtrykksmedisin nord for polarsirkelen denne sesongen. Trener Steinar Nilsen aner i alle fall konturene av noe spennende.

Spesielt etter spillet mot Viking.

- Dette var veldig bra, spesielt i første omgang. Spesielt når vi holder ballen på bakken er vi gode, mener den populære Tromsø-treneren.

- Vi står kampen ut, og vinner fortjent, fortsetter han.

Banens beste, Lars Iver Strand, ble matchvinner med sitt mål etter en drøy halvtime, men takket først og fremst lagkompis Stephen Ademolu for scoringen.

- Det var et nydelig angrep der åtte-ni spillere var involverte. Så gjorde Stephen en kjempejobb på siden og gav meg en meget god ball.

- En enkel scoring, selv om det er letter å score de der på trening enn på kamp, flirer 23-åringen, som blomstrer på TILs midtbane for tiden.

Sentral Strand-linje
Etter fjorårssesongen hvor han ble brukt i seks forskjellige, offensive roller, har han nå blitt rendyrket sentralt på midtbanen. Det liker den mørhårede spilleren godt.

- I fjor var det mye sånn at jeg trente i en posisjon, og dagen før kamp fikk jeg beskjed om å spille i en annen.

- Nå spiller jeg i min favorittposisjon sentralt på midtbanen, og det trives jeg selvsagt mye bedre med, forteller Strand til Nettavisen.

Slik startet lagene:
Slik startet lagene i mandagens treningskamp på La Manga:

Viking (4-4-2): Austbø - Tengesdal, Soma, Steenslid, Svenning - Samuelsen, Nygaard, Berg, Danielsen - Ijeh, Ødegaard

Tromsø (4-4-2): Ramovic - Hafstad, Nordnes, Steen, Håkonsen - Knudsen, Walltin, Strand, Lindpere - Rushfeldt, Ademolu

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere