RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Tromsø taper i kveld

Sist oppdatert:
Stabæk er i ferd med å gjøre Telenor Arena til et fort, og Tromsø får trøbbel i kveld

Av Kurt Leirvåg (gjestetipper)

Tromsø er i øyeblikket foran Stabæk på tabellen. Det skyldes utelukkende at Tromsø har møtt bunnlagene Hønefoss og Kongsvinger på hjemmebane og fått med seg seks påoeng derfra. I kveld tror vi Tromsø er bortimot sjanseløse på poeng i Bærum. Stabæk har vært best i alle tre seriekampene som er spilt til nå, men står med 1-2-0 i protokollen, etter å ha spilt uavgjort hjemme mot Vålerenga og 2-2 borte mot Aalesund. Sist helg hadde Stabæk fortjent en tomålsseier i Aalesund, men uttellingen foran mål stod ikke i stil.

Et svekket Tromsø-lag fra fjoråret kommer til å få det strevsomt i kveld, og vi tror Stabæk også vinner med flere mål, men nøyer oss med å spille Stabæk til å vinne. 1,50 for hjemmeseier synes vi er helt ok betaling, selv om det fortsatt er tidlig i sesongen. Dog på Telenor Arena er baneforholdene som alltid helt ypperlige, noe som også taler til velspillende Stabæks fordel.

Få tipsene først: Følg Sportspill.no på Facebook.
Travtips Momarken travbane mandag

Haugesund får sin første seier
Nyopprykkede Haugesund har prestert helt ålreit i innledningen av denne sesongen. Uavgjort borte mot Brann og uavgjort hjemme mot Strømsgodset (eneste poengtapet til Godset sålangt) ble etterfulgt av et litt stygt 1-4 tap i Skien forrige søndag. Haugesund holdt nullen til pause i den kampen, men en baklengs direkte etter pause ødela mye for laget i den kampen. Det er dog stor forskjell på å møte Odd i Skien og Hønefoss på hjemmebane. Vi tror på topp sjanse for Jostein Grindhaugs elever i kveld og spiller H i denne til 1,75 i odds.

Få scoringsvarsel på SMS

Dagens spilleforslag blir (totalodds 2,63):
Kamp 45 Haugesund - Hønefoss 1,75 3,20 3,75
Kamp 52 Stabæk - Tromsø 1,50 3,50 5,05
Spill dobbelen her

Tippeligaen forøvrig:
Normalt ville det vært en god vinnersjanse for Viking hjemme mot Lillestrøm. Men tre fjerdedeler av midtbanen til Viking er ute med skader (Bjarnasson, Sokolowski og Fillo). Ingen tvil om at dette svekker Stavanger-laget, selv om erstatterne er brukbare og Stefan Gislason er leid inn fra Brødnby. Lillestrøm har spilt på seg godt med selvtillit etter 6-0 seieren over Hønefoss sist helg, og selv om eneste bortekampen til nå endte i 0-3 tap for Aalesund tilmåler vi Lillestrøm bra poengsjanse i kveld.

Sjekk Dagens langoddsprogram for oppdaterte oddser.
Nyttige lenker:
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Start mot Vålerenga starter allerede kl 16 og sendes som tippekamp på NRK1. Begge lagene har åpnet sesongen tilfredstillende, og oddsen indikerer også at dette er en jevn kamp. Start skuffet en del i forrige hjemmekamp mot Molde etter den svært gode bortekampen mot Rosenborg. Kan være at sørlendingene fikk en reaksjon etter kraftanstrengelsen i Trondheim. Vålerenga spilte en kamp helt på det jevne mot Rosenborg sist. Dette synes som en helt åpen kamp, med en liten fordel hjemmelaget Start.

Molde har hatt et svært godt tak på Brann de senere årene, og knuste bergenserne 5-2 i fjorårets kamp på Aker stadion. Innledningen på denne sesongen har vært svak for Molde sin del, men moldenserne er nok bedre enn raden. Pape Diouf er ute siden sist og fortsatt hersker det litt usikkerhet rundt Makthar Thioune. 1,70 er lavt med tanke på viktige fravær hos Molde, og bortesvake Brann tilmåles poengsjanse.

Sandefjord mot Odd og Kongsvinger mot Aalesund er vanskelige kamper, men vi tror Odd vinner igjen. Odd ser sterke ut denne sesongen og vi er usikker på kvaliteten på dette Sandefjord-laget, selv om de slo Molde 3-1 i forrige hjemmekamp. Som vanlig er Rosenborg for dårlig betalt, selv om vi tror de vinner.

Adeccoligaen
Sesongen sparkes også i gang i Adeccoligaen i kveld. Det er svært mange spørsmålstegn rundt mange lag i år. Det er store endringer i en del av lagene og på forhånd ganske så uoversiktlig. Dagens beste spill kan Nybergsund hjemme mot Mjøndalen være til 2 blank i hjemmeodds. I tillegg advarer vi for Ranheim i bortekampen mot Sogndal. Ting tyder på at trønderne kan overraske i Adeccoligaen denne sesongen og 1,65 på Sogndal er bare å glemme. Av storfavorittene i kveld tror vi det er helt grønt lys på Bodø/Glimt mot et meget svekket Lyn-lag.

Mulige spillobjekter
Vi registrerer ellers fra mandagens liste:
Topp sjanse for overraskelseslaget Mjællby hjemme mot Gefle i kamp 5 (1,75)
Bra sjanse for Blackpool hjemme mot Doncaster i kamp 17 (1,75 i odds)
Linkøping må vinne hjemme mot Djurgården (0-2 i kamper). H'en betales med 1,75

Nyttige lenker:
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere