*Nettavisen* Sport.

Tromsø framskynder OL

Foto: Scanpix

Tromsø flytter OL-starten fra siste halvdel av mars til 21. februar. I dag får byen sannsynligvis norsk idretts støtte til å søke om vinter-OL i 2014.

27.05.04 10:29

Det forrige idrettsstyret vedtok i januar at Tromsø skal gå inn for å arrangere vinter-OL i 2014, men det ville ha bedre svar på fire områder. Disse er tidspunkt, innkvartering, transport og etterbruk. Svarene har idrettstyret fått, og i dag skal det avgjøres om de er gode nok.

Mørkt?
Det er først og fremst tidspunktet som er endret. Tenning av OL-ilden er fremskyndet fra siste halvdel av mars til 21. februar - blant annet fordi det var uakseptabelt for Det internasjonale ishockeyforbundet med en så sen start. Men lekene vil ikke preges av mørket, i følge styreleder Tor Legræid i Tromsø 2014 AS:

- Nei, vi får mer sol enn Lillehammer. På åpningsdagen der var dagen 8.50 timer lang, altså en drøy halvtime lenger enn på vår åpningsdag. Men på slutten har vi lengre dager enn det Lillehammer hadde, sier Lægreid til Aftenposten.

Videre er de 22 000 overnattingsplassene under kontroll. Transporten er heller ikke noe problem, siden øvelsene foregår i et relativt kompakt område. Mye av forflytningen kan derfor foregå til fots.

Det er på etterbruken Tromsø-OL foreløpig er svakest. Her skal det jobbes mer med hvordan de store hallene skal brukes i ettertid.

Godkjenning
Lægreid mener at avgjørelsen om godkjenning allerede er tatt, og at idrettsstyret nå bare skal foreta en utdyping. Han opplyser at de allerede har fått gode signaler på de svarene som er gitt.

To av de overlevende fra det forrige idrettstyret, Annicke Bergh Monsen og Arvid Sulland, opplyser begge at det skal mye til for at det nye idrettsstyret skal gjøre om på det forrige vedtaket om godkjenning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.