*Nettavisen* Sport.

Tromsø-helten vraket RBK

Foto: Rune Stoltz Bertinussen (Scanpix)

Thomas Drage vraket Rosenborg. Det er nok Tromsø glade for nå.

22.04.10 09:32

TROMSØ-SANDEFJORD 2-1:

Få trodde på Tromsø før seriestart, men onsdag handlet det likevel om serieledelse for Per Mathias Høgmos gutter. Med seier mot Sandefjord, ville Gutan passere Rosenborg på toppen av tabellen etter sju kamper.

Til slutt ble det 18 år gamle Thomas Drage, som kun sto med 143 minutter på fordel på fire kamper i Tippeligaen, som avgjorde.

Og han gjorde det tre minutter på overtid.

Hentet i desember
Drage ble hentet til Tromsø fra Mosjøen i desember, men hadde flere muligheter. Etter et prøvespill i Rosenborg fikk han nemlig også tilbud fra trønderne.

Det sa han nei til.

- Jeg trengte en tenkepause etter at begge klubbene (RBK og Tromsø) kom med tilbud, men nå er jeg helt sikker på at jeg har valgt rett, sa Drage til Nordlys da han hadde bestemt seg for å gå til Tromsø.

Og seriestarten kan tyde på at han valgte rett.

Fem innhopp
Unggutten kom innpå som innbytter i Tromsøs fire første seriekamper denne sesongen, og fikk sjansen på ny ett minutt før full tid onsdag.

Da var stillingen 1-1 etter at Panajotis Dimitriadis hadde gitt Sandefjord ledelsen tidlig. Mohammed Jama utlignet etter 40 minutter, og Tromsø presset på for seier.

Så kom altså Drage innpå.

Da Sigurd Rushfeldt avsluttet fra skrått hold tre minutter på overtid fulgte unggutten opp, og fikk dyttet ballen over streken slik at Tromsø topper Tippeligaen.

- Skaper 10-12 sjanser
- Spillerne skal ha honnør for en strålende kamp. Vi kom under, men beholder roen og skaper 10-12 store målsjanser. Selv om seiersmålet kom i siste minutt så var det bare et tidsspørsmål før scoringen kom. Dette var veldig fortjent, sa Tromsø-trener Per Mathias Høgmo til TV 2 etter kampen.

- Det er gledelig at vi topper tabellen. Vi gjorde jobben hjemme for fjerde gang på rad her på Alfheim, og har også vist at vi har potensial borte. Så kan vi snakke mer om tabellen etter 10-12 kamper. Nå skal vi møte Molde borte og Rosenborg hjemme i de to neste kampene, legger han til.

Sandefjord-trener Patrick Walker var selvsagt skuffet over å tape kampen helt på tampen.

- Men spillerne leverte en fantastisk innsats. Vi gjorde alt vi kunne, men dessverre holdt det ikke, sier han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.