Gå til sidens hovedinnhold

Tromsø innhentet av nedrykkseffekten

ALFHEIM STADION (TV2 Nettavisen). Først opplevde Tromsø Årst-effekten. Så kom Skarsfjord-effekten. Og nå er klubben innhentet av nedrykkseffekten.

Kampfakta og spillerbørs

TROMSØ - BRANN 0-1. Nedrykkseffekten er brutal i all sin enkelhet: Et lag som produserer flere sjanser enn motstanderen, men likevel taper fotballkampene, blir ikke bare fattig på poeng, men også på illusjoner og selvtillit. Derfor er Alfheim stadion i dag innhentet av mørketiden - noen uker tidligere enn kalenderen tilsier.

Avventer planleggingen

- Vi har kødda til fire matchballer, og har bare en halv igjen, oppsummerer TIL-formann Gunnar Wilhelmsen om situasjonen klubben befinner seg i - en uke før laget hans skal reise til Lerkendal og være tvunget til å slå serievinneren.

- Har ledelsen i klubben forberedt seg på nedrykk?

- Nei! Nedrykk har ikke vært tema.

- Ikke sett for seg muligheten?

- Selvsagt har de fleste av oss hatt i bakhodet at nedrykk kan bli en realitet, men offisielt er ikke dette noe tema. Det vil det heller ikke bli før mandag. Neste mandag!

- Hvor langt er klubben kommet i planleggingen av neste sesong - trenerspørsmålet, for eksempel?

- Vi er ikke i mål med arbeidet for å avklare trenerspørsmålet, og vil heller ikke forhaste oss, sier Wilhelmsen.

Avviser likplyndring

I motsetning til Wilhelmsen og Tromsø, kan Mons Ivar Mjelde og Brann nå sette seg ned og foreta det Mjelde kaller ”gode interne prosesser” med tanke på neste sesong.

- Med denne seieren er vi 100 prosent sikret spill i Tippeligaen neste år, og det gir oss arbeidsro, sier Mjelde - etter at Brann hentet tre poeng i Ishavsbyen for første gang siden 1994. Seieren kom knapt som noe resultat av oppfinnsomt angrepsspill, men etter en kontring på overtid mot et Tromsø som satset alt på en avgjørende scoring.

- Vi gjennomførte et solid stykke defensivt arbeid, men klarte ikke å følge opp med tilsvarende godt angrepsspill. Her må vi utvikle oss videre, erkjenner Mjelde, som ikke legger skjul på at bergensstallen skal ommøbleres og suppleres.

- Hvor konkret er Branns interesse for TIL-spissen Peter Kovacs?

- Den er ikke konkret. Vi har sagt at vi ønsker denne typen spiss, men vil ikke gjøre noen henvendelse til Kovacs i forbindelse med denne kampen, sier Mjelde, og avviser at bergenserne er på ”likplyndring” hos en skadeskutt motstander.

At Kovacs’ agent, bergenseren Knut Kristiansen, tilfeldigvis var på besøk i Tromsø i forbindelse med kampen, kan heller ikke tolkes som noe tegn på at det er hold i påstanden om at ungareren ønsker seg bort fra Tromsø dersom sesongen skulle ende med nedtrykk for de rød-hvite.

- Jeg er i Tromsø fordi jeg elsker denne byen, påstår Kristiansen selv¿

Bitter, men ikke skuffet

I mellomtiden klamrer Tromsø seg til det som måtte finnes av håp om et videre liv i toppserien.

- Vi reiser til Lerkendal for å vinne. Ingen må tro noe annet. Og ingen trenger å innbille seg at laget er i oppløsning heller. Vi er hundre prosent konsentrert om det vi skal utrette sportslig, sier Ole Martin Årst.

Han vedgår at han har opplevd lystigere stunder som fotballspiller, men hevder likevel at både han selv og resten av laget er i stand til å holde fokus.

Treneren, Terje Skarsfjord, forholder seg kjølig til den situasjonen han i hele høst har håpet å unngå: Å måtte reise til Lerkendal og være tvunget til seier der.

- Vi har ikke noe valg, har vi vel? Vi må satse på å slå Rosenborg, alt annet vil være meningsløs, sier Skarsfjord, og legger i tillegg frem et poeng ingen andre i TIL velger å tro på:

- Nå finnes det faktisk en mulighet for at vi kan få hjelp fra andre. Det har skjedd større undere enn at Aalesund taper for Bryne. Ingen av oss vet hvilken effekt det har på Bryne at klubben nå har rykket ned, sier han.

- Er du forferdelig skuffet i dag?

- Nei, jeg kan ikke være skuffet. Spillerne legger ned den innsatsen vi kan forvente av dem, og vi skaper sjanser nok til å vinne. Men det kjennes forferdelig bittert å ikke få scoring, sier han.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget