RAUFOSS - TROMSØ 1-1:

Det ble klart etter at Tromsø spilte uavgjort mot Raufoss søndag ettermiddag. Nordlendingene trengte bare ett poeng i kampen mot Raufoss for å rykke opp igjen til det gode selskap i Eliteserien.

Raufoss tok ledelsen med Matias Belli Moldskred midtveis i første omgang, og Tromsø måtte slite for å ta det ene poenget de trengte. Men rett før slutt satt den for Tromsø.

På overtid fikk Tromsø frispark rett utenfor Raufoss sekstenmeter, og Ruben Yttergård Jensen skrudde frisparket perfekt i hjørnet og sikret opprykket for «Gutan».

– Det var deilig å se den gå inn. Vi hadde mange sjanser, men Ole Kristian sto som en Gud i målet. Muren sto tett, så jeg tenkte at keeper ikke hadde sjanse til å se ballen hvis jeg plasserte den over. Enkelt, sa Yttergåd Jensen til Eurosport etter kampen.

Tromsø har vært i toppen av OBOS-ligaen gjennom hele sesongen, og med søndagens poeng mot Raufoss sikret «Gutan» opprykket tre runder før slutt.

- Tilbake der dere hører hjemme

Flere fotball-profiler gratulerer Tromsø med å komme tilbake i det gjeve selskap. Fotballekspert Lars Tjærnås var raskt ute med å ønske Tromsø tilbake til Eliteserien.

- Gratulerer til Tromsø IL. Tilbake der dere hører hjemme - i toppen av norsk fotball, skrev han på Twitter.

Tidligere Tromsø-spiller Ole Martin Årst var glad for at gamleklubben hans rykket opp igjen til Eliteserien.

- Se på Ruben da! Så elegant og nydelig gjort. Nå er vi der vi skal være. Eliteserien 2021. Gratulerer Tromsø IL, skrev han på Twitter.

Kunne rykket opp lørdag

Tromsø har vært tilnærmet opprykksklare i god stund, men i andre runder har det ikke gått Tromsø sin vei. De kunne også ha sikret opprykket lørdag om Sogndal hadde avgitt poeng mot Grorud, men sogningene snudde kampen og vant 2-1. Dermed fikk Tromsø avgjøre det selv søndag ettermiddag.

Tromsø rykket ned fra Eliteserien i fjor da de til slutt havnet på 15. plass på tabellen. Da hadde de spilt i Eliteserien i fem strake sesonger siden forrige nedrykk.

Tromsø er det første laget som er klare for neste sesongs Eliteserie av OBOS-ligaen-lagene. Lillestrøm ligger som nummer to på tabellen, og har i øyeblikket den andre plasseringen som gir direkte opprykk til Eliteserien.

Kamp om opprykk

Sogndal innehar tredjeplass på tabellen to poeng bak LSK, og har fortsatt muligheten til å rykke direkte opp til Eliteserien. Ranheim fire poeng bak Sogndal har også en teoretisk mulighet til å rykke opp, men da må veldig mye gå deres vei.

Lagene som havner mellom 3. og 6. plass i OBOS-ligaen skal spille en play-off, hvor laget som vinner spiller mot 14. plassen i Eliteserien, i en kamp om en plass i den øverste divisjonen neste sesong.

Det kan bli mer jubel i Nord-Norge søndag kveld. I tillegg til Tromsø som kan feire opprykk, kan Bodø/Glimt sikre seriegull i Eliteserien søndag kveld. Glimt trenger bare ett poeng i kampen mot Strømsgodset for å ta gullet søndag kveld.