Tromsø kriget seg til topps

Foto: Foto: Svein Are Tollås / SCANPIX

ALFHEIM STADION (TV2 Nettavisen): Morten Gamst Pedersen lærte seg krig mot Lillestrøm, og forlot krigssonen som seierherre og serieleder.

25.04.04 22:20

Les kampfakta, referat og spillerbørs fra Tromsø - Lillestrøm her

TROMSØ - LILLESTRØM 1-0: Selv etter nok et vunnet slag, er det ingen blant de rødhvite som innbiller seg at det skal være mulig for Tromsø å vinne hele krigen i årets Tippeliga.

- Vi har kapret sju poeng så langt. De har vært fortjent, og vi er veldig glad for det vi har prestert. Men ingen av oss tror at noe som helst vil komme av seg selv i de kampene vi nå har foran oss, messer TIL-trener Per Mathias Høgmo.

Og til de som lot seg begeistre av matchvinner Morten Gamst Pedersen, hadde treneren følgende kommentar:

- I dag spilte Morten en middels kamp¿

- Hadde ikke puls
Mulig det. Men i en kamp mot Lillestrøm som utviklet seg slik de fleste på forhånd kunne frykte - fattig på målsjanser, finspill og scoringer, men rik på dueller, frispark og omdiskuterte situasjoner - så var den landslagsuttatte Vadsø-væringen svært, svært sentral. For det første fordi han scoret kampens eneste mål. Men også fordi han like etter pause fikk en scoring annullert - og fordi han i første omgang ble lagt i bakken innenfor Lillestrøms straffefelt.

- Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor den første scoringen ble avblåst. Jeg var først på ballen, og traff ballen før jeg eventuelt traff Emille Baron. Da skal det jo ikke blåses¿

- Og hva med ”straffesituasjonen”?

- Jeg var hundre prosent overbevist om at det var straffe Tommy Skjerven blåste da jeg lå i gresset med en LSK-spiller oppå meg. Men jeg ser ingen grunn for meg til å protestere heller da han dømte frispark andre veien¿

- Hva sier du til dem som mener at scoringen din skulle vært annullert for offside?

- Ingenting, he-he. Jeg var veldig bevisst på å holde igjen, og ikke starte for tidlig. Og da jeg mottok ballen var jeg bare fokusert på å fullføre. Og ja - det var deilig å se ballen i nota¿

Fornøyd var han også med at han i løpet av andre omgang kunne vise frem en smule fotballspill også, i en kamp der det ble lite tid til slikt mellom alle avblåsningene.

- Det ble jo litt bedre etter pause. Førsteomgangen var så oppstykket med frisparkavblåsninger at jeg knapt hadde puls da jeg gikk til pause¿

Lite rom
Ikke uventet oppfattet LSK-trener Arne Erlandsen de fleste situasjonene annerledes.

- Jeg skal være forsiktig med å uttale meg bastant om scoringen, men fra den situasjonen jeg sitter ser det ut som en offside. Og noe straffe til Tromsø var det absolutt ikke. Spillerne protesterte jo ikke, engang! Derimot skulle vi hatt straffe i første omgang, da Arild Sundgot ble hindret i scoringsposisjon.

- Du virker veldig sikker i din sak?

- Ja, fordi Arild hevder det skulle vært straffe. Jeg stoler på det spillerne mine sier¿

For øvrig er Erlandsen fornøyd med det laget hans fikk utrettet på Alfheim. Og naturligvis benektet han hardnakket at det var hans gutter som ga de sterkeste bidragene til at ballen det meste av tiden befant seg i ro. Eller i luften.

- Dette var en kamp mellom to godt organiserte lag som ga hverandre lite rom. Jeg er fornøyd med prestasjonene våre, selv om jeg selvsagt er skuffet over at vi ikke får med oss poeng. Det kunne bikket begge veier.

Landslaget neste
Og mens Erlandsen og Lillestrøm forbereder seg på å ta imot Rosenborg i neste serierunde, kan Morten Gamst Pedersen se frem til et lite avbrekk fra seriefotballen når han slutter seg til Åge Hareides landslagstropp og møtet med Russland.

- Hvilke ambisjoner har du med landslaget?

- Først og fremst er ambisjonen å hente erfaringer. Når jeg først er tatt ut i troppen, håper jeg naturligvis å få spille, men jeg kan ikke forvente at jeg får sjansen. Det er mange gode spillere med, og jeg vet at jeg utvikler meg gjennom å få trene med gode spillere. Klarer jeg å holde riktig fokus både på landslagssamlingen og med TIL - så vil jeg også gjøre meg selv i stand til å gripe mulighetene når jeg får dem, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.