Gå til sidens hovedinnhold

Tromsø reddet av tverrliggeren

Uavgjortspesialistene fra nord fikk poengdeling igjen.

HØNEFOSS - TROMSØ 1-1:

Vi kunne sagt det på forhånd.

Tromsøs tre første bortekamper i Tippeligaen 2013 har bydd på 2-2 mot Sogndal, 2-2 mot Start og 0-0 mot Aalesund.

Selvfølgelig endte det med uavgjort også mot Hønefoss på AKA Arena på søndag, i kampen som til slutt endte 1-1.

Tverrligger og ned på overtid
Hønefoss var nærmest seieren, men måtte altså nøye seg med uavgjort i møtet med krigerne fra nord. Med siste spark på ballen satte hjemmelagets Riku Riski ballen i tverrliggeren.

Frisparkene til Aleksander Solli er ofte av den farlige sorten. Stopperens harde forsøk på overtid ble fint reddet av Marcus Sahlman i TIL-buret. Returen burde Riski satt i mål, men finnen skjøt i tverrligger og ned på streken.

- Så nær. Det var skuffende å se at den ikke krysset streken, sier Riski til NTB etter kampen.

- Det slo meg at jeg traff ballen for godt. Det ville vært deilig å få vinnermålet, fortsetter den finske angriperen.

Søndagens eliteseriekamp var av den sjanserike sorten, men preget av sjansesløsing og to gode keepere i Sahlman og hjemmelagets Steve Clark.

Store muligheter
Tromsø tok ledelsen da Morten Moldskred headet inn 1-0 etter et flott innlegg fra Saliou Ciss ti minutter etter pause.

Utligningen kom sju minutter senere da Mikkel Vendelbo dukket opp på bakre stolpe og satte ballen mellom beina på Sahlman.

Det burde blitt langt flere mål, men verken Mora, Mendy eller Hovda maktet å score for hjemmelaget på gode muligheter. Samme sløsingen sto Zdenek Ondrasek og Joshua Pritchard for hos Tromsø, hvor også Morten Moldskred kunne scoret sitt andre mål for kvelden fem minutter før slutt.

- Vi tok over fullstendig i annen omgang, men etter ledermålet fikk vi en i trynet, og det var veldig unødvendig av oss. Vi skal være fornøyd med ett poeng etter den store sjansen de hadde på overtid, men vi drar herfra med bitte litt bismak, sier Moldskred.

Hønefoss var hakket hvassere søndag, men sliter med å avgjøre jevne kamper. Laget har bare vunnet 1 av sine 20 siste eliteseriekamper. Det bør bekymre trener Leif Gunnar Smerud.

Hønefoss-kaptein Kristjan Örn Sigurdsson og Tromsøs måljeger Ondrasek avsluttet begge kampen med bandasje etter at de skallet sammen i 2. omgang.

Kommentarer til denne saken