Gå til sidens hovedinnhold

Tromsø slår poengløse Sogndal

Rush jager scoringsrekorden og vi tror på ny seier i Sogndal. Sjekk våre to norske oddstips.

Vi har sett på Arsenal - Liverpool og Odd - Aalesund i dagens første oddstips. Langoddsen er spekket med fristelser i dag, og vi anbefaler ytterligere to dobler i dette dagens oddstips nummer to.

Sportspills meny søndag:
Tippetips: Vålerenga avgjør hatkampen

Oddstips 1: Arsenal har ikke gitt opp gullkampen

Tippeligaen: Fullstendig skadeoversikt
V75-Biri: Over 42 000 innspilt lørdag

Lesertips: Lesernes oddstips søndag

Sogndal - Tromsø
Sogndal har ikke klart å overraske noen hittil, og klubben som tradisjonelt er for god for Adeccoligaen og for svak for Tippeligaen har 0 poeng etter 3 runder. På hjemmebane har man tapt 1-4 for Odd. Trener Harald Aabrekk skal ha varslet at han vil eksperimentere litt med laget fremover, for å finne løsninger som gir poeng. I dag tror man at Eirik Bakke skal få prøve seg som spiss. Joakim Rudolfsen (akilles) er uaktuell mot Tromsø, og det ser også ut som om Even Hovland er ute.

Tromsø har åpnet like sterkt som mange hadde forventet. Sikre hjemmeseire i form av 2-0 over Haugesund og Start, og 2-2 borte mot Molde. Igjen ser Tromsø ut som en medaljekandidat, og de har en ivrig Rushfeldt på topp som jager toppscorertittelen i Tippeligaen gjennom tidene. Det er skadefritt lag hos Tromsø i dag.

Dette er bunn mot topp, og vi tror Tromsø skal være et par hakk for sterke for Sogndal, selv om saftbygdingene eventuelt skulle kjøre opp rutinerte Eirik Bakke på topp. B til 2,10 må spilles, og den kan spilles alene for dem som vil. Vi bruker den i en dobbel.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Strømsgodset - Sarpsborg 08
Godset har i kjent stil åpnet med full pott på hjemmebane og null på bortebane. Sogndal og Odd er slått i Drammen, mens man fikk det tungt borte mot Start. Man var vel nesten heldige som slapp med 1-5 etter en feilaktig utvisning og påfølgende bombardement fra hjemmelaget. Alfred Sankoh, Razak Nuhu og André Hanssen er fortsatt ute med skader.

Troppen: Lars Stubhaug, Adam Larsen Kwarasey, Glenn Andersen, Lars Sætra, Kim André Madsen, Krister Aunan, Alexander Aas, Muhamed Keita, Stefan Johansen, Øyvind Storflor, Jo Inge Berget, Ola Kamara, Fredrik Nordkvelle, Omar Elabdellaoui, Mohammed Abu, Eirik Markegård, Anders Ågnes Konradsen, Lars Christopher Vilsvik.

Sarpsborg grep sjansen i åpningskampen på hjemmebane da Molde ikke fikk ballen i mål. Hoås og mange andre fikk vist at Sarpsborg holder tippeliganivå og sørget for 3-0. Det ble hjemmeseier mot Sogndal også, men tap i Haugesund. Om Sarpsborg er sterke nok til å vinne vanskelige bortekamper på dette nivået, gjenstår å se. De scoret to ganger i Haugesund, det er ganske sterkt. De møter et hjemmelag av samme kaliber i dag.

Unggutten Tobias Henanger, som har vært skadet siden før jul og Hugues Wembangomo (kne), er trolig fortsatt ute. Kaptein Kjetil Berge er skadet og erstattes av det 17 år gamle midtstoppertalentet Magnar Ødegaard.

Dette tror vi kan bli jevnt, men det må være store sjanser for at hjemmelaget har det lille ekstra som skal til for å avgjøre dette. Begge lag er godt vant med kunstgress, men om det gir en fordel til bortelaget er slett ikke sikkert. Her tror vi på mål begge veier men spill på over 2,5 mål i kampen tilbys ikke i denne gangen, noe som sikkert er frustrerende for mange av Norsk Tippings kunder. 1,70 for hjemmeseieren er imidlertid et fint tilbud, og denne bruker vi. Vi får en dobbel til 3,57 i samlet odds. 100 kroner settes på denne også, spillefrist klokken 17.55.

50. Sogndal - Tromsø 2,90 3,05 2,10
53. Strømsgodset - Sarpsborg 1,70 3,25 3,95

Total odds 3,57

Klikk her for å levere dette spillet

Hødd - Mjøndalen
Hødd har åpnet over forventning. Som nyopprykket lag og med ung spillerstall er de ikke levnet de helt store sjansene til å hevde seg, selv om de tradisjonelt er sterke hjemme på Høddvoll. De ble 3-0 over Bodø/Glimt i premieren og deretter et sterkt bortepoeng i Hønefoss forrige helg. Det rapporteres ikke uventet om entusiasme og god stemning på treningene. Det sies lite om skader i laget, mange er det neppe, men vi har ikke sett noen tropp fra Hødd i skrivende stund.

Mjøndalen tapte som vi og veldig mange andre forventet åpningskampen i Kongsvinger, men så slo de tilbake med 5-2 over Sundet på Nedre Eiker sist helg. Her fikk de store rom å boltre seg på av et Sundet som ikke er spesielt solide defensivt. Trener Vegard Hansen er veldig optimistisk før denne vanskelige bortekampen på Høddvoll, noe han ikke var før bortekampen på Gjemselund. Han sier at spillet til bruntrøyene sitter nå, det ser bra ut. Samtidig er det en del skader i laget.

På skadelisten står Reinoso, Granaas, Ohr, Helton, Larsen og Bernstein. Sistnevnte røk korsbåndet på trening torsdag og mister resten av sesongen.

Dette er den lengste og mest slitsomme reisen denne sesongen for Mjøndalen (og de fleste andre i Adeccoligaen) og man har tatt seg god tid og satt av et par ekstra reisedager for å ikke stille stressa og sjøsyke på Høddvoll, slik så mange andre har gjort og tapt opp gjennom årene. Vi tviler på at det er nok. Skadesituasjonen ser betenkelig ut for bortelaget, og selv om man fikk slippe til og scoret fem ganger mot Sundet, blir dette trolig langt vanskeligere. Hjemmeseier til 1,95 kvalifiserer til spill hos oss. Denne kan spilles alene, men vi bruker den i en dobbel.

Ranheim - Bryne
Ranheim er igjen å finne i toppen av tabellen. 1-0 over HamKam og 1-0 over Løv-Ham viser at laget fortsatt har evnen til å avgjøre de jevne kampene. Kampen mot HamKam var mest dueller og kriging, lite spill, men poengene ble med til Trøndelag. Dette er Ranheims spillestil, de ligger kompakt i forsvar og det er ikke lett å score på dem, samtidig som de tar vare på alle kontringssjanser og gjerne avgjør kampene på dem.

Simen Wangberg (f) er lånt inn fra Rosenborg for å få mer spilletid, og han er på en normal dag blant de aller beste midtstopperne i Adeccoligaen. I dag får han bryne seg på det mest effektive angrepet i denne toppkampen. Ingen skadeinfo fra hjemmelaget i skrivende stund, dessverre.

Jærens superlag topper tabellen etter 1-0 i jær-derbyet mot Sandnes Ulf og 7-0 over Randaberg. De har et fint offensivt par i Helle og Høiland, samt at resten av laget har vært solid. Det er bare Bryne og Ranheim som ikke har sluppet inn mål på de to første rundene.

Med unntak av Esben Ertzeid og Mats Cato Moldskred, er Bryne-troppen skadefri. Det knyttes litt usikkerhet til reservekeeper Jonas Høidahl, som sliter med det som kan være en strekkskade i låret. Hvis Høidahl ikke blir spilleklar, sitter keepertrener Roger Eskeland på benken mot Ranheim, melder jbl.no. Bryne-trener Bergersen varsler endringer i laget og antyder en mer kynisk spillestil for å sikre poeng. - I fjor hadde vi noen gode kamper borte, men reiste ofte hjem uten poeng. De gangene vi var mer kynisk, tok vi oftere poeng. Vi kommer nok til å være litt mer i forkant i forhold til enkelte ting i inngangen til kampene, sier Bergersen til jbl.no.

Ranheim vant begge innbyrdes oppgjør forrige sesong. Det kan meget vel skje igjen, for ligger det ikke litt i luften at Bryne kan få en blåmandag 7-0 sist? Kanskje går de sure hvis de ikke kommer gjennom Ranheim-forsvaret og det går mot 90 minutter. Når vi ser på oddsen som tilbys, ligger Norsk Tipping i øyeblikket ganske høyt på H (2,65). Vi tilbys også 1,50 i odds på at kampen ender med H eller U. Det skal være gode muligheter for at den gjør det, og vi bruker denne oddsen på 1,50 som er ganske god i skrivende stund. Vi får en dobbel til 2,93 og setter 100 kroner her også.

57. Hødd - Mjøndalen 1,95 3,15 2,90
63. Ranheim - Bryne (1-0) 1,50 3,85 4,00

Total odds 2,93

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med

Kommentarer til denne saken