Gå til sidens hovedinnhold

Tromsø straffet av Royal League

Disiplinærkomiteen i Royal League har besluttet å straffe Tromsø for bruk av Daniel Torres og Janne Hietanen før de hadde formell spilletillatelse fra NFF.

Det melder Tromsø på sine hjemmesider fredag ettermiddag. Disiplinærkomiteen i Royal League kom frem til avgjørelsen etter et møte torsdag.

Sanksjonen omhandler spillerdisponeringer i forbindelse med TILs kamper mot FC København og Brøndby i februar. Royal Leagues sanksjon betyr at resultatet i kampene mot FC København (2-2) og Brøndby (2-4) settes til 0-3, og at Tromsøs premiepenger for uavgjortresultatet mot FCK i Parken uavkortet går til hjemmelaget.

Tromsø forsvarer seg med at spillerne flere måneder før kampene ble spilt var fristilte fra henholdsvis Las Palmas via FIFA (Janne Hietanen) og den costaricanske klubben Deportivo de Saprissa (Daniel Torres).

- Disponeringen av spillerne ble således utført i god tro, sier eliteserieklubben.

Men disiplinærkomiteen i Royal League svarer med å henvise til regelverket, som slår fast at spillerne på kamptidspunktet ikke var formelt klarert for spill av NFF.

Tromsø har fremdeles ikke avgjort om de vil anke saken. Spillernes bonusgrunnlag for Royal League vil ikke bli berørt av saken.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer