*Nettavisen* Sport.

Tromsø vil til Bodø

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

Tromsø venter fortsatt på klarsignal til å spille Royal League-oppgjøret mot Brøndby i Nordlandshallen i Bodø. - Vi er hele Nord-Norges lag, og håper å fylle Nordlandshallen , sier TIL-leder Bjørn Tore Markussen.

01.02.05 07:46

- Vi har gjort alt vi har kunnet i forhold til å få avviklet kampen utendørs i Norge. Alfheim er utelukket på grunn av at gravearbeider helt inntil banen i forbindelse med stadionutbyggingen gjør sikkerheten for dårlig for spillerne, sier Bjørn Tore Markussen, daglig leder i Tromsø, til TV 2 Nettavisen.

- Vi har gått runden og henvendt oss til Viking, Brann, Molde, Rosenborg og Marienlyst i Drammen, men fått nei fra alle. De ønsker ikke å slippe til andre lag, med mindre de blir tvunget.

Fair play
Dermed må Tromsø trolig innendørs når Brøndby kommer på besøk 24. februar. Klubben har fått beskjed om at det er uaktuelt å spille i Skarphallen i hjembyen og i Altahallen. Dermed er Nordlandshallen hos «naboene» i Bodø det nærmeste alternativet.

- NFF var på befaring i Nordlandshallen sist uke. Nå venter vi på at turneringsledelsen skal få rapporten slik at avgjørelsen kan fattes.

Setter Royal League-ledelsen foten ned for Nordlandshallen, kan TIL bli tvunget til Danmark og Brøndby stadion. Det er en løsning Markussen er lite fornøyd med.

- Rent økonomisk kan en hjemmekamp i Danmark med 10.000 tilskuere være bra for oss. Men det er lite sannsynlig sportslig sett. Det vil gi Brøndby et fortrinn overfor IFK Göteborg og København ettersom det er seriespill, og er absolutt siste utvei.

Nå krysser Tromsø-lederen fingrene for nordnorsk Royal League-fest i Nordlandshallen.

- Det er best, enklest og billigst å spille kampen i Bodø. Dessuten er Tromsø et lag for hele Nord-Norge. Vi heier på Glimt når de er i aksjon, og omvendt. Nå håper jeg vi skal fylle Nordlandshallen med TIL-supportere, sier Markussen.

Gressprofessor
Også Brann kan få problemer med å avviklingen av oppgjøret mot Odense utendørs på Brann Stadion. I øyeblikket er det snø og kaldt i Bergen, men Brann-direktør Bjørn Dahl er optimist.

- Vi håper og tror at kampen kan spilles på Stadion. Det er der vi hører hjemme, der vi har vårt publikum. Og det vil være mye gøyere å spille der enn i innendørs, sier Dahl til TV 2 Nettavisen.

- Det er meldt mildvær, og straks snøen forsvinner skal vi igang med behandling av matten. Vi har blant annet kontaktet en gressprofessor i Oslo.

Dersom kulden ikke slipper taket og snøen blir liggende kan imidlertid Brann ble tvunget innendørs. Klubben har ført opp Vestlandshallen som reservearena, men per i dag er det ikke avklart om hallen blir av Royal League-ledelsen.

- Vi regner dette skal gå i orden. Når Vallhall er godkjent ser vi ikke noen grunn til at ikke Vestlandshallen også skal være god nok, mener Dahl.

Rosenborg har kontroll
Rosenborg er så trygg på at Lerkendal skal være grønn og innbydende til kampene mot Esbjerg 12. februar og Vålerenga 17. februar at det ikke er plukket ut noen reservearena.

- Det er jo umulig å garantere 100 prosent at kampen går på Lerkendal. Kommer det én meter snø kvelden før kampen har vi et problem, men vi har jo undervarme og kommer til å gjøre alt vi kan for at kampen skal gå utendørs, sier RBK-sjef Rune Bratseth.

Også Vålerenga ligger per i dag an til å kunne spille sin kamp mot Esbjerg 24. februar utendørs. Royal League-ledelsen har vært i kontakt med Ullevaal stadion, og fått signaler om at undervarmen vil bli skrudd på i god tid før kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag