Gå til sidens hovedinnhold

Trond Andersen blir Lyn-trener

Lyns juniortrener Trond Andersen overtar ansvaret for a-laget etter Jonas Rygg.

OSLO: Lyn har vært gjennom en tøff sesong i 2. divisjon, men nå kan klubben se fremover med nytt trenerteam på plass. Torsdag offentliggjorde Lyn at Trond Andersen skal trene laget i 2015-sesongen. Han får med seg Henrik Dahl som assistenttrener.

– Jeg er veldig takknemlig for å få sjansen. Dette er en jobb med mange utfordringer, men det som er sveldig spennende, er det sosiale i klubben, sier Andersen i et intervju med Lyn TV.

Treneren mener Lyn etter litt frem og tilbake med strukturen i klubben nå har et godt utgangspunkt for å bygge videre.

– Jeg har vært på nesten alle hjemmekamper i år. Det er stor lidenskap rundt Lyn, og Bastionen er hjertet i klubben, sier Andersen.

Fra juniorlaget

Trond Andersen var i år hovedtrener for Lyns juniorlag, et lag han førte til opprykk til interkrets. Han vil ifølge lyn1896.no fortsette som trener på fotballinjen til NTG, samtidig som han leder a-laget.

– Jeg kjenner klubben godt. Nå gjelder det å plenlegge perioden fremover. Først og fremst må jeg administrere troppen for å få på plass spillere til neste år, sier Andersen.

Les også: Jonas Rygg ferdig i Lyn

Satser på egne spillere

Trond Andersen får med seg tidligere Lyn-spiller Henrik Dahl som assistent. Dahl opplevde i år stor suksess som assistenttrener i Bærum. Nå vil han videreføre den samme modellen i Lyn.

– Vi hadde suksess med å satse på egne spillere i Bærum. Dette vil vi videreføre i Lyn, sier Dahl til Lyn TV.

Han er imidlertid klar på at dette ikke er en snarvei til suksess.

– Dette krever tålmodighet, både fra meg, styret, Bastionen og flere, sier Dahl.

Uavklart med «Drillo»

Egil «Drillo» Olsen var med som en del av Lyns trenerteam i andre del av sesongen i år. Det er fortsatt uvisst om han blir med videre.

– Vi har en god dialog med Drillo, men må vente til han har avklart øvrige arbeidsforhold før vi vet om han er aktuell for en rolle i Lyn, sier styreleder Anne Marie Due til lyn1896.no.

Les alle våre saker om 2. divisijon i fotball her