Trondheim vil sikre sølvet

Foto: Ørn E. borgen / SCANPIX

Trondheim-trener Tommy Sandlin tør ikke å drømme om å ta igjen Vålerenga. Han vil heller sikre sølvplassen. Mot Stavanger Oilers gikk det nesten galt.

27.01.05 23:29

TRONDHEIM BLACK PANTHERS – STAVANGER OILERS 3-2 (ETER STRAFFER): - Stavanger har blitt mye bedre. Særlig i forsvar. Vi slet veldig, innrømmer Sandlin overfor TV 2 Nettavisen etter det spennende oppgjøret i Leangen Ishall.

Sandlin ble vitne til at bortelaget tok ledelsen 2-0 etter scoringer av Jari Kesti og Teemu Kohvakka. I 2. periode tok Trondheim over. Jan Morten Dahl reduserte og Lars Erik Spaets utlignet til 2-2. Flere scoringer ble det ikke i ordinær tid.

Og da ingen lagene maktet å få pucken i mål i sudden death, var det klart for straffer. En duell Trondheim gikk seirende ut av. Nick Smith og Duane Harmer var toneangivende for hjemmelaget. Få hadde ventet at bortelaget skulle bli noen trussel etter tre strake trøndertap, men Stavanger Oilers bet godt i fra seg. Det spekuleres også i at nåværende landslagstrener Roy Johansen kan bli lagets nye trener neste sesong.

Trondheim-treneren vil nå konsentrere seg om sølvet.

- Jeg tror ikke det går å ta igjen Vålerenga. Vi skal heller forsøke å holde de andre lagene bak oss, sier han.

Et lite håp er imidlertid tilstede. Sandlin følger NHL nøye, og har fått med seg at streiken der kan være over i begynnelsen av februar. Det er gode nyheter for Trondheim, men ikke fullt så godt nytt for serielederne Vålerenga. For mens Trondheim har en NHL-spiller de risikerer å miste, har Vålerenga flere.

- Jeg får holde meg til klisjeene og si at vi tar en kamp av gangen, sier Sandlin.

Neste hinder på veien er Sparta i Sarpsborg søndag.

Øvrige resultater fra dagens fulle ishockeyrunde ser du her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.