RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror at Eggen kan erstatte Solskjær

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Professor tror joker kan få Røkke til å fortsette Molde-støtten.

Ingen har noensinne subsidiert en norsk fotballklubb så mye som Kjell Inge Røkke. Etter flere år og hundrevis av millioner kroner kulminerte det hele med seriegull i fjor - av alle ting det året Molde fylte 100.

Mye av årsaken til den sportslige suksessen ble gitt til Ole Gunnar Solskjærs inntreden og at støttespillere som Røkke og Gjelsten gravde dypere i lommebøkene.

Men etter Solskjærs flørt med Aston Villa tyder mye på at i hvert fall deler av Røkkes sponsing er et avsluttet kapittel. Gjelsten har også sagt til NRK at han ikke ville gitt millioner til spillerkjøp om han visste at Solskjær kunne finne på å gå etter halvannet år.

Skulle Moldes støttespillere trekke seg ut kan det med ett bli mye tøffere økonomisk for den regjerende seriemesteren.

- Ja, selvfølgelig vil det merkes, sier professor Harry Arne Solberg, som har sportsøkonomi som fagområde, til NA24.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK!

Trekker fram Eggen
Han drar imidlertid fram en gammel kjenning i norsk fotball som den kanskje eneste løsningen på å få Røkke til å fortsette sitt engasjement, dersom Solskjær forlater klubben.

- Greier Molde å hente inn et annet stort navn og samtidig klarer å overbevise Røkke og Gjelsten & co. så er det kanskje mulig. Solskjær har fungert som en magnet på spillere og sponsorer, det er ingen andre enn kanskje Nils Arne Eggen som kan opprettholde det, sier Solberg, professor ved avdeling Trondheim Økonomiske Høgskole.

Solberg peker på at Eggen ikke har utelukket et comeback og at han kanskje er den eneste med samme sponsortekke som Solskjær.

- Da Solskjær kom så ble det med en gang en kø av sponsorer som ville inn. Det var en viktig del den biten der.

- Furting
Professoren tror at Røkke og andre støttespillere subsidierer klubbene og reagerer som de gjør grunnet lokalpatriotisme.

- De er fra byen og bidrar fordi de har en kjærlighet til klubben og derfor klarer de ikke å la være å blande seg oppi dette her. Det som er overraskende er at de er hyperprofesjonelle og dyktige i business, men det ser det ut som de glemmer dette i fotballen.

Når det gjelder Røkkes reaksjon på Solskjærs tur til Birmingham mener Solberg at også det dreier seg om følelser.

- Det er furting dette dreier seg om, det er jo det. Røkke har uansett hva som skjer sine røtter der borte og jeg tviler vel egentlig på at han vil gå helt ut, sier Solberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere