*Nettavisen* Sport.

Tror Beckham blir i Milan

Foto: Reuters

David Beckhams opphold i Italia kan bli lengre enn først planlagt

09.01.09 12:05

Søndag debuterer David Beckham for AC Milan, mot John Arne Riises Roma. I utgangspunktet blir han bare i motehovedstaden i tre måneder.

Men tidligere klubbpresident og trener i Beckhams amerikanske klubb Los Angeles Galaxy, Alexi Lalas, tror verdens største fotballstjerne kan komme til å forlenge oppholdet sitt i Milano.

- Hadde jeg vært i Galaxy ennå, hadde jeg fryktet at han ikke kommer tilbake. Beckham må gjøre det som er best for hans karriere, sier Lalas til Radio 5.

Kan bli i Italia
Den tidligere amerikanske midtstopperkjempen, frykter at Beckham ikke vil returnere etter å ha spilt med stjerner som Kaka, Ronaldinho og Andrei Sjevtsjenko. Samtidig er Lalas sikker på at en av tidenes mest profilerte spillere vil vise amerikanerne hva han er god for.

Etter to sesonger uten nevneverdig suksess i Major League, er det snart på tide at han viser seg sin egen lønn verdig.

- Jeg tror David har et ønske om å gjøre det bra med Galaxy, men samtidig har man kun én karriere som fotballspiller.

Lalas tror erfaringen engelskmannen vil få i Milano, vil gjøre han godt. Hva de som betaler ut gigantlønnen i Los Angeles vil sitte igjen med, er han mer usikker på.

- Erfaringen han vil få i AC Milan vil gavne Beckham personlig. Hvorvidt det vil gavne de som betaler lønnen hans i Galaxy gjenstår å se, sier Lalas.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Wayne Drought

Sjokkovergang
David Beckham spilte 265 kamper for Manchester United i perioden 1993-2003. Deretter gikk ferden videre til den spanske hovedstaden Madrid, og Galácticos - hvor Becks signerte en fireårskontrakt verdt over 300 millioner kroner.

I 2007 sjokkerte Beckham en hel fotballverden, da han signerte for det amerikanske Major League-laget Los Angeles Galaxy.

Det var lenge tvil om Beckham skulle nå det magiske tallet hundre landskamper med flagget på brystet. Høyrekanten avsluttet i utgangspunktet sin landslagskarriere i 2006, men gjorde så comeback etter at fansen hadde savnet han for mye. I mars 2008, nådde han endelig sitt mål. I vennskapskampen mot Frankrike, ble han den fjerde engelske spilleren med over hundre landskamper for England.

Søndag får Fotball-Europa se om han fortsatt duger.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag