Gå til sidens hovedinnhold

«Tror dere lyver»

Ole Einar Bjørndalen skjønte ikke at det gikk mot hans tredje VM-gull.

PYEONGCHANG/OSLO (Nettavisen): Etter å ha gått i mål med tre bomskudd på tirsdagens 20-kilometer i VM i Sør-Korea, ble Ole Einar Bjørndalen stående i målområdet sammen med NRK.

Da kommentatorene fortalte 35-åringen at det likevel så ut til å gå mot seier, nektet han nærmest å tro det.

- Jeg tror dere lyver, sa Bjørndalen, tydelig opptatt av å dempe egne forhåpninger.

Og så la han til:

- Jeg skjønner ikke at dere orker å kommentere. Det er mye verre enn å gå i løypa, da er man ikke nervøs.

Passerte Stenmark
Franskmannen Simon Fourcade var en av fem løpere som ledet på Ole Einar Bjørndalen ut fra siste skyting, men den ene etter andre tapte de små sekundene de hadde i løpet av den siste sløyfa. Og da Fourcade som den siste av de fem passerte målstreken med 18 sekunder svakere tid enn Bjørndalen, var seieren i praksis klar.

Ole Einar Bjørndalen har tatt tre av tre mulige gull så langt i VM i Sør-Korea. Helt utrolig - om det ikke var tidenes beste skiskytter man snakket om! Nå har 35-åringen fra Simostranda passert Ingemar Stenmarks rekord i antall verdenscupseirer. Den svenske alpinisten tok 86 i løpet av sin fabelaktige karriere, mens Bjørndalen med tirsdagens seier står med 87.

Bjørndalen har nå tatt elleve individuelle gull.

Den 21 år gamle kroaten Jakov Fak så ut til å lage en enorm sensasjon da han gikk ut fra tredje skyting som bestemann så langt. Fak ble nummer 14 på sprinten og 25 på jaktstarten, men så ikke ut til å skjønne mye da han tittet opp på resultattavla og så navnet sitt øverst. Til slutt endte han opp med en svært imponerende bronsemedalje, mens tyskeren Christoph Stephan gikk inn til sølvmedalje.

Svakere laginnsats
Den fantastiske norske lagdominansen tok slutt med tirsdagens 20-kilometer.

Etter at Norge tok de fire øverste plassene på sprinten og hadde alle fire utøvere blant de seks beste på jaktstarten, var Bjørndalen ensom i toppen denne gang. Alexander Os ble nummer 28, Lars Berger nummer 34 og Halvard Hanevold endte helt nede på en 71.-plass.

7657

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken