Gå til sidens hovedinnhold

- Tror fortsatt Hamrén forsvinner

- Jeg ville ikke kjøpt meg en RBK-drakt med «Hamrén» på, sier Mini.

Fredag ble det klart at Rosenborg og Sveriges Fotballforbund ikke kom til enighet om Erik Hamrén.

Dermed fortsetter Hamrén som trener for Rosenborg, og han er ikke lenger aktuell som svensk landslagstrener.

Eller, er nå det så sikkert?

- Jeg har ingen tro på at dette er ferdig. To timer forhandlinger når partene i utgangspunktet er helt uenige, er alt for kort tid. Dette er bare en pause i forhandlingene, sier tidligere Rosenborg-spiller Jahn Ivar «Mini» Jakobsen til Nettavisen.

Pengespørsmål
Han mener det hele er et spørsmål om penger - på flere plan.

- Jeg forstår det sånn at det er utkjøpsbeløpet det står om. Så blir spørsmålet om det er Rosenborg som krever for mye, eller svenskene som vil gi for lite. Nå vet vi jo at svensker er grådige, sier Mini.

Ny kontrakt
Han tror Rosenborg samtidig er i forhandlinger med Hamrén om en ny kontrakt, og at den vil bli kraftig forbedret.

- Om ikke de går så langt som å plusse på en null til slutt, så skifter de helt sikkert på det første sifferet. De er villige til å gi ham en klekkelig god lønn for å bli, tror Mini.

Så spørs det om det er nok til overbevise Hamrén.

- Dersom Hamrén fortsatt vil bli svensk landslagstrener både på grunn av at det er et karrieresteg, men også på grunn av familien, så er han nok villig til å tjene mindre i Sverige, mener Mini.

- Spørs hvor lyst de har
- Men Sveriges fotballpresident Lars-Åke Lagrell sier at saken er avsluttet fra deres side?

- Jaja, det sier de. Men det er det samme som at Rosenborg sier at han ikke er til salgs. Jeg har vondt for å tro at det ikke vil bli nye samtaler. Sverige viser også med dette hvor lyst de faktisk har på Hamrén, hvor langt de er villige til å strekke seg. Dersom svenskene har like lyst på Hamrén som Rosenborg har til å beholde han, så tror jeg han ender som svensk landslagssjef, sier Mini.

Fortsette mot sitt ønske
Han har tidligere uttalt at dersom Erik Hamrén ønsker seg til Sverige, så bør Rosenborg slippe treneren. Det er sjelden lønnsomt for et lag å ha umotiverte trenere.

Hva hvis partene ikke blir enige, og Erik Hamrén fortsetter i Rosenborg mot sitt ønske?

- Det vil i så fall ikke være bra for Rosenborg. Men Hamrén vet tross alt at han har en kontrakt som han må forholde seg til. Han er ikke 10 år gammel. Han må skjønne det hvis Rosenborg strekker seg et stykke uten at svenskene er villige til å gi noe, mener Mini.

- Tror han forsvinner
Og skulle sagaen faktisk ende med at Hamrén godtar å fortsette i Rosenborg, så tror Mini det blir en god løsning.

- Det er et pluss for Rosenborg og norsk fotball å ha en trener som er helt på topp i Skandinavia, mener Mini.

- Men, jeg tror fortsatt at Hamrén forsvinner, avslutter han.

Får støtte
Nettavisens sportssjef Anders Skjerdingstad er langt på vei enig med Mini.

- Dette er vel ikke første gang at partene går fra hverandre i forhandlinger for så å ta opp diskusjonen igjen på et senere tidspunkt. Man trenger ikke gå lenger tilbake enn til Alexander Tetteys overgang fra Rosenborg til Rennes. Jeg er ikke overbevist om at Hamrén ikke blir svensk landslagssjef før det er helt klart at den svenske fotballpresidenten Lars-Åke Lagrell går etter en annen kandidat, sier Skjerdingstad.

Og når svenskene sikter seg inn mot en annen trener, tror sportssjefen vi vil få vite det raskt.

- Så åpen som Lagrell har vært overfor svenske medier vil det vel gå ganske raskt å få informasjon når Sverige har et annet førstevalg, sier Skjerdingstad.

- Er det fornuftig av Rosenborg å si nei til Sveriges Fotballforbund?

- Det kommer helt an på hvilke tanker Hamrén selv gjør seg om dette. Han har jo aldri vært helt klar på at han faktisk ønsker å bli svensk landslagssjef for enhver pris. Tvert i mot presiserte han overfor svenske medier denne uken at det ikke var sikkert han kom til å si ja til et tilbud fra Sverige, minner Skjerdingstad om.

- Men hvis det faktisk er sånn at Hamrén har et sterkt ønske om å gå til Sverige, er jeg usikker på om det fornuftig av Rosenborg å tvinge ham til å bli. Å lede en stor klubb som RBK er svært krevende, og en trener må være topp motivert, påpeker Skjerdingstad.

- Møter seg selv i døra
Skulle Hamrén bli værende i Rosenborg mot sin vilje, bør han likevel ikke være for bitter.

- Hvis det nå er slik at Hamrén må bli mot sin vilje, møter han på en måte seg selv i døra. Som trener har han vært tydelig på at det bør være en klubbs privilegium selv å bestemme om man ønsker å selge spillere. Han har selv bidratt til å stoppe overganger til utlandet for Marek Sapara og Per Ciljan Skjelbred, og han bidro til å utsette nevnte Tetteys overgang til Rennes. Da må han også være så profesjonell at han aksepterer at de samme reglene også gjelder for en trener, mener Skjerdingstad.

Til syvende og sist er han likevel ikke i tvil om hva som vil være det beste utfallet for Rosenborg.

- Selvfølgelig vil det beste for Rosenborg være at en motivert Erik Hamrén blir i klubben. Ikke bare i 2010, men mange år fremover, understreker Skjerdingstad.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken