Thor Hushovd har hatt en vanskelig tid etter overgangen til BMC foran sesongen 2012.

I år kjempet han en innbitt kamp om å få delta i Tour de France, men 35 åringen fra Grimstad ble vraket for andre året på rad.

Les også: - Hushovd ikke bra nok for Tour de France

Sykdomsplager og dårlig prestasjoner til tross, lagets pengesterke eier, Andy Rihs, angrer ikke på at han åpnet lommeboken for å hente Hushovd til sin stjernespekkete rytterstall.

- Jeg tenker ikke på investeringer som business der man skal ha 20 prosent overskudd. Sport er sport. Hvilket fotballag er sikker på at stjernen de kjøper inn ikke vil brekke beina? Det er en del av gamet. Det er ingen som sier til Thor at han er en slem gutt fordi han har vært syk. Slik er ikke sport. Det er kapitalisme, sier Rihs til tv2.no.

Som nykronet norgesmester kjører Hushovd i disse dager Østerrike rundt, et kupert etapperitt som mandag hadde målgang på over 2000 meters høyde etter å ha besteget det beryktede fjellet Kitzbüheler Horn.

Kan ikke avskrives
Hushovd ville nok helst være i Frankrike og kjørt Tour de France, og Rihs mener man ikke kan avskrive den rutinerte nordmannen helt ennå.

- Det er et spørsmål det er vanskelig å svare på. Når man er syk, er man syk. Man kan ikke regne med de prestasjonene. Jeg var selv til stede på Paris-Nice. Da sa han til meg at han følte seg helt tom. Men jeg vet han trener hardt og jobber hardt. Han ønsker å komme tilbake, sier Rihs

Les også: Hushovd: - Kristoff kan slå Cavendish

- I 2012 hadde han store sykdomsproblemer. Han har sakte, men sikkert kommet tilbake. Det har ikke vært lett i år heller. Han har hatt noen gode dager og noen dårlige dager. Jeg synes det var flott av han vant NM, avslutter Rihs.