*Nettavisen* Sport.

Tror fortsatt på tre gull

Foto: Getty Images/All over Press

Den amerikanske løperlegenden Michael Johnson har fortsatt klokkertro på Usain Bolt i London-OL.

Oslo (ANB): Den amerikanske løperlegenden Michael Johnson har fortsatt klokkertro på Usain Bolt i London-OL.

Nederlagene for landsmannen Yohan Blake både på 100- og 200 meter i Jamaica-mesterskapet nylig rokker ikke ved dette.

- For meg er Bolt fortsatt favoritt til å vinne tre olympiske gull i London, erklærer Johnson bombastisk i et intervju med det amerikanske nettstedet Laureus.com.

Må prestere på sitt beste
Men han medgir at tapene mot Blake var en nyttig tankevekker, som viser at sprintkongen må skjerpe seg til sitt ytterste for å triumfere i de forestående lekene.

- Det som skjedde i helga viste at Bolt nå har en reell utfordrer når han selv ikke presterer på sitt aller beste. Det er han nødt til å gjøre for å vinne i London, og det vet han godt nå.

- Men jeg tror Usain er i stand til å gjøre alt han ønsker å gjøre. Han har et spesielt talent for å hente fram det som er nødvendig for akkurat det, og han ønsker så inderlig å vinne tre OL-gull igjen, nå som sist. Jeg vil gå så langt som til å si at hvis han kommer frisk og rask til start og er på sitt beste – og alle konkurrentene også er det – vil han vinne alle ganger. Så god er han, sier Johnson beundrende.

KONKURRANSE: Vinn billetter til OL i London

Mye å hente på teknikken
Den firedobbelte olympiamesteren fra 1990-tallet tror også at Bolt er i stand til å løpe mye raskere enn han har gjort til nå – forutsatt at han forbedrer teknikken sin.

- Han kan fint løpe på 9,5 på 100 meter, ja kanskje ned mot 9,4, hvis han klarer å finslipe teknikken til det ultimate, sier Johnson.

For akkurat det mener han Bolt ikke er i nærheten av. Han viser i den forbindelse til analyser som er gjort ved Michael Johnson Performance Center i Dallas.

- Sammenliknet med for eksempel Tyson Gay og Asafa Powell, løper Bolt veldig rått. Han løper ikke spesielt «rent», sett fra et biomekanisk synspunkt. Der har han mye å gå på, men det er klart det vil være en formidabel jobb for ham å videreutvikle teknikken sin til det komplette, sier Johnson.

Ustoppelig
På spørsmål om hvem som blir jamaicanerens fremste rivaler i OL, peker han selvsagt først og fremst på landsmennene Yohan Blake og Asafa Powell. Men også på de tre amerikanerne Tyson Gay, Walter Dix og Justin Gatlin, den franske Europa-eneren Christophe Lemaitre og Richard Thompson fra Trinidad.

- Men jeg må bare smile av de som spør meg hvem av disse som kan stoppe Bolt. Fordi de bare kan gjøre det dersom noe skjer med ham, gjentar den 45 år gamle levende legenden. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.