Tror fremdeles på Grand Tour-dobbel

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

- Det er mulig å gjøre det veldig bra, sier Ivan Basso.

26.12.10 12:06

Liquigas-rytter Ivan Basso har for lengst begynt sesongforberedelsene.

- Når sesongen begynner er det som første skoledag igjen, sier 33-åringen til La Republicca ifølge velonation og tilføyer; - Det er noe jeg virkelig ser fram til.

Basso var tilbake for fullt i 2009 etter dopingsaken Operación Puerto som ble rullet opp like før Tour de France i 2006. Giro d`Italia-seieren i år var hans første virkelig store triumf etter comebacket.

Manglet overskudd
- Det tok lang tid, nesten fem år. Det var stor seier, selv om det trolig kostet meg resten av sesongen, innrømmer Basso.

Det kostet definitivt for Basso. 32.-plassen i Tour de France sto ikke i stil til prestasjonen to måneder tidligere.

- Touren gikk ikke som forventet. Mest sannsynlig fordi jeg manglet overskudd. Det var en kostbar giro med etapper i regn og det ble enda hardere etter etappen til Aquila hvor vi måtte ta inn det tapte med angrep og jaging hele veien. Det måtte jeg betale for senere, forteller italieneren.

Les også: Du tror det ikke før du leser det

Det betyr ikke at Basso utelukker en Grand Tour-dobbel neste sesong. Marco Pantani var den siste som klarte det i 1998.

- Hvis du ikke prøver lykkes du aldri.

Ta igjen det tapte
Dette til tross for at Basso tidlig i november fortalte La Gazzetta dello Sport at Vincenzo Nibali ville bli Giro-kaptein.

Les også: - Jeg kan vinne Tour de France

Italieneren har ingen problemer med motivasjon.

-. For meg er sykling fremdeles på topp. Det er enkelt, bekrefter Basso, som sykler over 40 000 kilometer i året, og legger til; - Det er livet mitt.

- Jeg vil sykle til jeg er 40 år. Jeg mistet noen år på grunn av dopingen, og det vil ta igjen.

I sitt livs form
Ivan Basso blir beskrevet som en eminent klatrer, men ingen temposterk rytter. Det gjør at det fremdeles er rom for forbedringer.

- Jeg våkner fremdeles om morgenen og tenker på hva jeg gjøre bedre. En utøver forstår godt når ting stemmer eller ikke. Hvis man ikke gir alt på tester, presser seg nok på trening, trapper ned syklingen eller bekymrer seg for været, da er det på tide å stoppe, mener Basso som utelukker at det har skjedd med han.

procycling.no trenger flere venner på Facebook. Du får daglige oppdateringerved å trykke her!

Treningen har gjort Basso sterkere enn noensinne.

- Jeg er sterkere enn forrige sesong. Jeg veier mindre og jeg har lavere fettprosent, noe testene viser. Det vil bli en tøff sesong, men jeg klar for hva som måtte komme.

- Aldri jukse igjen
Selv om Roman Kreuziger og Robert Kiserlovski har forlatt Liquigas til fordel for Astana, i tillegg til at Vincenzo Nibali har egne drømmer bekymrer ikke Basso.

- Jeg har fremdeles et sterkt lag. Vi har en bra lagmoral.

Basso har ikke snakket så mye om dopingen etter at han gjorde comeback, men avdøde Aldo Sassi har gitt 33-åringen nye tanker.

- Jeg skylder ikke på noe, sier Basso og legger til; - Jeg har lovet Aldo at jeg aldri skal jukse igjen. Det sier jeg med hele mitt hjerte, avslutter Basso.

Les også: - Mine ryttere er rene

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag