*Nettavisen* Sport.

Tror Gamst er for sliten

PALERMO (TV 2 Nettavisen): Åge Hareide tror Morten Gamst Pedersen har hatt for mye å tenke på i det siste, og våger ikke å bruke ham fra start mot Italia. Gamst-en er uenig.Ikke god nok: Ingen Del Piero mot Norge

04.09.04 12:15

- Han har vært gjennom ganske mye i det siste, sa Åge Hareide før fredagens trening.

Det er én av forklaringene på at han bruker Petter Rudi på venstresiden av midtbanen, en plass som helt siden kampen mot Nord-Irland har vært okkupert av Morten Gamst Pedersen.

- Jeg gleder meg til kampen uansett. Jeg skal gjøre en god kamp hvis jeg kommer inn fra benken, sa Gamst Pedersen til TV 2 Nettavisen etter den siste treningen.

Ikke sliten
- Er du sliten etter alt maset de siste par ukene?

- Nei, jeg er i helt fin form. Det var bare de dagene da jeg var i Blackburn jeg var sliten. Men det er lenge siden nå, mener 22-åringen.

En annen forklaring på vrakingen henter Hareide fra pokerspillet.

- Du kan ikke vise alle kortene med én gang, selv om du sitter med fullt hus. Plutselig sitter motstanderen med fire like, sier Hareide. Han liker tanken på å kunne bruke den kreative 22-åringen som innbytter hvis kampen står og vipper.

Fascinert
Hareide ble fascinert av måten Danmark spilte på da de møtte Italia i sommerens EM-sluttspill. Taktikken med å engasjere Italias backer med offensive vinger, er god, mener den tidligere RBK-treneren.

En annen viktig detalj Hareide har merket seg, er hvor hardt Jon Dahl Tomasson jobbet i rommet mellom Italias midtbane og forsvar. Han reiv og sleit og ødela mye av oppstartsfasen til de italienske angrepene.

- Frode Johnsen må jobbe like hardt som Jon Dahl Tomasson, mener Hareide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag