Gå til sidens hovedinnhold

Tror han blir frisk til VM

Like før jul ble Stian Eckhoff i hui og hast operert for blindtarmbetennelse, men skiskytteren tror likevel han kan rekke VM i februar.

- Det går veldig bra. Det er klart området rundt der jeg ble operert er ømt, det skal jeg ikke legge skjul på, men jeg begynte å trene igjen på lørdag. Det var godt, sier Stian Eckhoff til TV 2 Nettavisen.

Strålende innledning
Eckhoff hadde en strålende innledning på sesongen. Han ble blant annet nummer tre på jaktstarten i Hochfilzen, og han ligger på sjuendeplass totalt i verdenscupen. Tirsdag tok han sin første skitur siden han ble operert. Dagen etter ble det en hardøkt på tredemølle, før han gikk på ski i to og en halv time i går.

Nå satser han alt på å bli klar til VM i februar.

- Det er klart jeg håper jeg får være med der. Jeg håper jeg er på start allerede neste helg. Det er viktig å prøve å gjøre det optimalt for meg selv. Hvis det ikke er ubehagelig, starter jeg, sier han videre.

Landslagstrener Roger Grubben ser også postivt på Eckhoffs comeback:

- Han er kommet forsiktig i gang igjen med trening, og det går stadig framover. Det er vanskelig å si når han er tilbake igjen for fullt og hvor fort han kan gå på ski da. Ut fra forutsetningene går det bra, sier landslagstrener Roger Grubben til TV 2 Nettavisen.

- Kommer VM for tidlig for Stian?

Ikke gunstig
- Det er vanskelig å si. Dette er en situasjon vi ikke opplever altfor ofte. Vi må uansett jobbe ut fra at han skal ta de riktige stegene, slik at han kan være i best mulig slag fram mot VM, sier han videre.

Landslagssjef Arne Idland sier til TV 2 Nettavisen at han håper Eckhoff rekker VM, men at det er umulig å spå hva slags form han vil være i da.

- Det er ikke gunstig å få et avbrekk. Det er vanskelig å si hvordan det slår ut, sier Idland.

Eckhoff selv tror ikke han har tapt altfor mye på skadeavbrekket.

Mye riktig
- Jeg følte at jeg gjorde veldig mye riktig i oppkjøringen til årets sesong. I tillegg ble betennelsen tatt veldig fort, og nå må bare såret gro skikkelig. Uansett var det ikke sånn at jeg var sjuk i 14 dager, så overskuddet har jeg i hvert fall. Jeg bærer nok litt preg av å ha ligget i ro såpass lenge, så jeg må ta det litt som det kommer, sier han.

Stian Eckhoff ble operert i Wien like før jul. De våget ikke sende han hjem først, siden de fryktet at blindtarmen skulle sprekke. Derfor måtte nordmannen feire jul på det østerrikske sykehuset. Han kom ikke hjem før annen juledag.

- Det ble ingen vanlig julefeiring på meg, nei, sier han.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley