Michele Scarponi ble nummer to i årets Giro d’Italia, bare slått av Alberto Contador.

De siste årene har italieneren preget de største italienske etapperittene. Tour de France har derimot blitt nedprioritert, og 32-åringen har faktisk ikke deltatt i verdens største sykkelritt siden 2004. Den daværende Domina Vacanze-rytteren ble nummer 32 det året.

Nå åpner Lampre-rytteren opp for en retur til touren.

- Jeg har ikke gjort et valg ennå. Jeg har ikke studert ruten til giroen og touren, i tillegg har ikke ruten til vueltaen blitt offentliggjort, sier Scarponi til cyclismactu.

Hvilket ritt som skal satses på bestemmes trolig på Lampres samling som blir holdt i disse dager. Dersom Tour de France blir målet, vil det trolig være duket for kamp mot Contador nok en gang.

- Det er ikke på grunn av Contador jeg ikke kan vinne. Selv om han kommer vil jeg være der for å kjempe. Jeg synes jeg er en rytter som kan konkurrere mot de beste, inkludert Contador.

Lampre-sjef Guiseppe Saronni tror også at Scarponi kan kjempe mot de aller beste.

- En topprytter som Scarponi har rett til å ta sine avgjørelser på en rolig måte, og jeg mener at det er riktig at han alltid sikter mot de beste, sier Saronni til lagets hjemmeside.

Til cyclismactu fortalte Scarponi også at Tirreno-Adriatico passer han bra og at Milano-Sanremo står hjertet hans nær, men at han vil velge hvilke ritt han kjører etter at han har valgt hvilket treukersritt som blir målet.