Gå til sidens hovedinnhold

- Tror Hareide velger Opdal

Erik Holtan forstår godt at keeperplassen på landslaget gir Åge Hareide hodebry.

Den frittalende og rutinerte keeperen, som nå spiller for Moss i Adeccoligaen, mener nemlig at Håkon Opdal og Rune Jarstein er like gode.

- Heldigvis er det ikke jeg som skal ta den avgjørelsen, svarer Holtan på spørsmål om hvem han mener bør vokte buret i de livsviktige EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Ungarn i juni.

Uenig med Frode Olsen
Frode Olsen uttalte til TV 2 Sporten tidligere denne uken at Hareide burde velge Jarstein. Holtan forstår ikke at Olsen kan være så bombastisk i sine uttalelser.

- Det blir vanskelig å kjøre en Frode Olsen å være helt bastant på hvem som skal stå. Jeg så Opdal «live» mot Sandefjord, og da var han en matchvinner. Og Rune Jarstein var en matchvinner for Odd da jeg så kampen mot Stabæk, konkluderer Holtan.

- Hvor avgjørende blir kampen mellom Odd og Brann på mandag?

- Helgens kamp avgjør
- Jeg tror nok Åge får sansen for den som står best i kampen. Duellen mellom Jarstein og Opdal blir en kamp i kampen. Jeg tror nok det blir viktig for de to keeperne selv å være best i den kampen, svarer Holtan.

Holtan mener Jarsteins fremste styrke er feltarbeidet.

- I feltet er han bedre enn Opdal. Men han er kanskje litt dårligere mentalt. Jeg mener Opdal er en keeper som er jevnt god i alt, men har vist en sterk mental evne med tanke på det å takle presset i Brann og reise seg etter noen uheldige kamper, fastslår Holtan.

Håper på Jarstein
Holtan, som i en årrekke har voktet buret for nettopp Odd Grenland, håper Hareide velger Jarstein.

- Jeg har jo spilt sammen med Rune i flere sesonger, og håper at han får sjansen. Men jeg tror valget til slutt faller på Opdal, fordi han kanskje er mentalt sterkest.

PS: Erik Holtan røk korsbåndet før årets sesong, og tviler på om han kommer tilbake på fotballbanen.

- Du skal aldri si aldri, men sånn som det ser ut nå, er det nok slutt, sier Holtan, som etter sin aktive karriere har ambisjoner om å satse på å bli trener. Han er nå assistenttrener i Moss.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot