RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror ikke Bardal blir historisk

Foto: Martti Kainulainen / SCANPIX
Espen Bredesen tror ikke på drømmereprise for Anders Bardal.

Det ble en drømmesesong for skihopper Anders Bardal da han stakk av med seieren i verdenscupen sammenlagt forrige sesong.

Bardal ble den tredje norske skihopperen i historien som tok sammenlagtseieren. Før han er det nemlig bare Vegard Opaas og Espen Bredesen som har gått helt til topps.

Verken Bredesen eller Opaas klarte derimot å forsvare sammenlagtseieren i deres tid. Bardal kan dermed bli den første nordmannen til å klare den bragden, om han skulle vinne også denne sesongen.

Bredesen tror derimot Bardal skal slite med å klare det.

- Det er aldri lett å forsvare en seier i verdenscupen sammenlagt. Når man har vært best, går det som regel én vei, og det er nedover. Men jeg håper at han skal være med i toppen, sier Bredesen til Nettavisen.

Stöckl: - Utrolig vanskelig
Landslagstrener Alexander Stöckl tror også Bardal kan få det tøft.

- Det er utrolig vanskelig å gjenta en sammenlagtseier i verdenscupen. Det er veldig mange gode hoppere som kjemper om den tittelen. Men Anders er i god form, og jeg tror han i hvert fall vil være blant de beste, sier Stöckl til Nettavisen.

Stöckl forteller at målet for sesongen er å få fram flere norske hoppere i verdenstoppen. Nest beste nordmann forrige sesong var Vegard Sklett som endte på en 16. plass. Det mener Stöckl ikke er bra nok.

- Jeg håper at vi kan ha flere hoppere med i toppen. Forhåpentligvis er det flere som kan være mer stabile. Det er det som er målet, forklarer østerrikeren.

Espen Bredesen mener flere av de norske hopperne har vist at de kan hoppe langt på ski, men er derimot usikker på hvor stabile de vil være i vinter.

- Anders Jacobsen håper jeg også kan være med å kjempe i enkeltrenn. Han har vist at han kan hoppe like langt og lenger enn Bardal, som er vår bestemann. Men han er ikke like stabil, sier Bredesen.

Nytt utstyr
FIS har i sommer igjen endret reglene for utstyret hopperne kan bruke. Hoppdressene vil blant annet bli mer tettsittende.

Bredesen tror flere hoppere kan trenge tid til å bli vant til det nye utstyret.

- Jeg tror det fort kan bli mer varierende, ikke bare blant våre hoppere, men også for de andre nasjonene, forklarer Bredesen.

LES OGSÅ: Nettavisen fikk være med da landslagshopperne trente med langrennsdresser tidligere i sommer.

Stöckl tror derimot at utstyrsendringene ikke vil bli et problem.

- Det er likt for alle. Vi trente tidligere i sommer med langrennsdresser slik at våre hoppere ville få en positiv følelse når de fikk på seg de nye dressene. Jeg synes vi har klart å tilpasse oss det nye utstyret, sier Stöckl.

Venter på snøen
Nå håper Stöckl at de norske hopperne får muligheten til å hoppe på snø før sesongen braker løs med NM på Rena 17 og 18. november.

- Jeg håper vi får snø snart. Jeg vet at de håper å produsere snø til K-90-bakken i Vikersund så fort som mulig. Rena ønsker også å få bakken klar der i god tid før NM. Vi har også muligheten til å hoppe på plast i Midtstua med is i sporet, forklarer østerrikeren.

Verdenscupen i hopp starter 23. november på Lillehammer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere