Gå til sidens hovedinnhold

- Tror ikke det er sunt å være syklist

Edvald Boasson Hagen fikk et brutalt gjensyn med Paris-Roubaix.

ROUBAIX (procycling.no): Ved halvkjørt ritt sendte Edvald Boasson Hagen et smil i retning av Gino Van Oudenhove (hans tidligere sportsdirektør i Joker Merida) i veikanten.

Nordmannen lå flott plassert langt fremme i første gruppe av hovedfeltet, etter at et velt en kilometer tidligere hadde delt det i to.

Inn mot de store menneskemengdene i Arenbergskogen, la Team Sky hele laget i front for å bane vei for Edvald og spanske Juan Antonio Flecha.

Måtte slippe Sky-toget
På det punktet så det ut som om Omega Pharma Quick Step skulle bli blåst over sidelinjen, men så feil kan man ta.

- Underveis tenker man at man er i godt slag og at man er god til å kjøre over brostein, men mot slutten er det pay back-time, fortalte Roubaix-legenden Servais Knaven oss to dager før rittet.

De siste tre milene inn mot Roubaix, ble da også et sant helvete for Boasson Hagen.

Han ble tvunget til å slippe Sky-toget og favorittgruppen i den håpløse jakten på supersterke Tom Boonen.

Intervjuer? Nei, takk!
Etter 42.-plass i Paris-Roubaix fortalte Boasson Hagen først at han ikke orket å gjøre intervjuer.

Da lå han totalt utmattet og ille tilredt inne på Sky-bussen. Etter en varm dusj og noen minutter for seg selv, ombestemte han seg og tok likevel turen ut til det hutrende pressekorpset.

Svarene han ga, tydet ikke på at avslutningen ble noen minnerik opplevelse.

- Jeg var under kjelleren i dag. Jeg datt rett igjennom det gulvet, også. Det var tungt og vondt på slutten. Jeg fikk vannblemmer og alt mulig rant over armer og bein, fortalte 24-åringen til procycling.no.

Da hadde han i hvert fall fått en naturlig hudfarge tilbake i ansiktet.

Edvald: - Jeg var helt borte
Men Sky ble rett og slett maktesløse i sine forsøk på å hindre Tom Boonens fjerde triumfferd rundt velodromen.

Det avgjørende rykket sammen med lagkamerat Niki Terpstra åpnet et hull det britiske laget aldri maktet å tette.

Og det til tross for at nordmannen hadde følge av Flecha, Ian Stannard og Mathew Hayman langt inn i finalen av rittet.

- Vi lå stort sett bra an i hele dag. Gutta gjorde en kjempegod jobb, med alle fire foran. Men på slutten var det stopp for min del.

- Jeg var dypt nede i kjelleren i Flandern, men enda dypere her. Jeg var helt borte. Nå har jeg det ikke godt. Jeg tror ikke det er sunt å være syklist på det nivået her, fortalte Boasson Hagen.

Kurt Asle Arvesen sammenlikner Boasson Hagens innsats i Paris-Roubaix med den Sky-rytteren gjorde for en uke siden i Flandern rundt.

- Edvald hadde en bra dag, helt til det sa stopp for ham. Det er synd, men sånn er det. Det var litt som i Flandern: Han sitter bra med framme og plasserer seg godt. Han er der han skal, men kreftene holder ikke helt inn, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

- Det er vel ingen skam for en 24-åring i Paris-Roubaix?

- Nei, det er absolutt ikke det. Det er en verdifull erfaring for ham for fremtiden.

- Servais Knaven fortalte før rittet at man kanskje trenger å gå tom et par ganger, og lære av det, før man holder hele veien inn. Hva tror du om det?

- Jeg er helt enig i det. Selv om han ikke kom på podiet, som vi hadde håpet, så får han enda mer erfaring fra rittet. Han blir enda bedre på å kjenne igjen veier og viktige partier av løypa. Dessuten er det hele en stor opplevelse, når man får det litt på avstand. Kanskje blir han flinkere til å spise underveis, men det er mange årsaker til at man går tom underveis, påpeker Arvesen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- En mann mye bedre enn de andre
Sky-veteran Juan Antonio Flecha sikret fjerdeplass for laget, og rett med det opp helhetsinntrykket.

Med en skuff full av topp 10-plasseringer fra tidligere, var spanjolen likevel ikke superfornøyd med innsatsen.

- Vi gjorde alt vi kunne, men til slutt var en mann mye bedre enn alle andre. Det var ikke lett å innhente Boonen i dag, erkjenner Flecha.

Super-Boonen
Sky-laget benyttet kjempekreftene til Ian Stannard for alt det var verdt i håp om å hente inn belgieren, men heller ikke det holdt søndag.

- Boonen var superimponerende. Han klarte å kjøre fra oss i motvinden, og han gjorde det langt unna mål. Det var imponerende. Vi forsøkte alt vi kunne for å hente ham igjen, men vi klarte ikke det i dag, sier Stannard til procycling.no.

- Han har vunnet både Flandern rundt og Paris-Roubaix nå, og er i superform. Vi hadde en god plan med fem mann i front foran Arenberg og fire mann med fem mil igjen. Men det hjalp ikke når Boonen var supersterk som i dag.

Kommentarer til denne saken