Gå til sidens hovedinnhold

- Tror ikke det vil bøtte inn tilbud

Det går mot nedrykk og en usikker fremtid for Morten Gamst Pedersen.

Morten Gamst Pedersen (30) har spilt i Premier League siden overgangen til Blackburn i 2004.

Nå tyder alt på at klubben han har spilt for i snart ti år er på vei til å rykke ned til Englands nest øverste divisjon.

Taper Blackburn poeng i mandagens kamp mot Wigan, er alt håp ute. Da er Blackburn ferdig i Premier League for denne gang.

- Får håpe på et under
Nordmannen har kontrakt med klubben frem til 2014, men må trolig ta en avgjørelse om sin egen fotballfremtid allerede i år.

Landslagsassistent Ola By Rise synes naturlig nok det er synd om det blir Blackburn-nedrykk denne sesongen.

- Selvfølgelig er det bedre jo flere spillere vi har i Premier League, det er opplagt. Vi får håpe på et under for Gamst og Blackburns skyld, sier By Rise til Nettavisen.

Han forteller at landslaget neppe kommer til å tilby noen råd om hva klubbfremtiden til Gamst Pedersen bør innebære.

- Morten har hatt en fin karriere, og klarer fint å ta egne avgjørelser om akkurat det, sier By Rise.

Ingen katastrofe
- Er Gamst Pedersen fortsatt attraktiv for andre Premier League-klubber, tror du?

- Det er helt umulig for meg å si, og det kan du svare like godt på. Jeg har ingen formening om det, sier By Rise.

TV 2-ekspert Mini Jacobsen synes ikke det er noen krise for Gamst Pedersen om han må spille i Championship de neste sesongene.

- Det er ingen katastrofe om han spiller i Championship. Hvis man skal trekke tråden til det norske landslaget, er det ikke spill i Championship som avgjør om man spiller på det norske landslaget eller ikke. Championship er et høyere nivå enn hva flere av de andre landslagsspillerne spiller på. Rune Almening Jarstein spiller i Norge, Tom Høgli spiller i Belgia, for å nevne noen eksempler, sier Mini til Nettavisen.

- Tviler på mange tilbud
Han tror heller ikke at Gamst Pedersen vil kunne velge og vrake i tilbud om Blackburn skulle rykke ned.

- Det er ingenting som tilsier at det kommer til å bøtte inn tilbud fra bedre klubber, det tror jeg ikke. Jeg registrerer at han får spille, men han spiller for et nedrykkslag, sier Mini.

TV 2-eksperten tviler samtidig på at Gamst Pedersen kommer til å vurdere en retur til Norge og Tippeligaen om Blackburn skulle rykke ned.

- Jeg prøver å sette meg inn i samme situasjon, og tror jeg ville gjort som John Carew. Jeg hadde prøvd å spille så lenge som mulig i utlandet, og tror ikke jeg hadde dratt fra England selv om det hadde blitt nedrykk til Championship, avslutter Mini.

Blackburn mot Wigan spilles klokken 21 mandag kveld, dramatikken følger du i vårt livesystem NaLive.

Kommentarer til denne saken