Gå til sidens hovedinnhold

Tror ikke Holm tør møte Brækhus

Promotor Nisse Sauerland er oppgitt.

Han blir ikke enig med folkene bak Holly Holm om et grunnlag for forhandlinger om en kamp for Cecilia Brækhus.

- For å være helt ærlig tror jeg ikke de tør eller vil ha en slik kamp. Vi er riktignok i kontakt med hverandre, men Lenny Fresquez (Holms manager) forandrer forutsetninger hele tiden. Nå er det et spørsmål om å få visse formaliteter på plass for å kunne starte forhandlinger, men det virker vanskelig, forteller Nisse Sauerland til NTB.

Han innrømmer at han er i villrede, for han aner ikke hva Fresquez virkelig vil. Det kom et krav om å bokse to kamper, en i Albuquerque og en i Europa. Da Brækhus sa ja til dette, forandret Holm og manageren hennes forutsetninger og sa det bare kunne bli en kamp likevel.

- Etter at det siste utspillet om én kamp kom, har jeg spurt hva de kan tilby. Jeg har også sagt at vi får se hva slags tilbud vi kan komme opp med. Der står saken nå. Det virker altså rett og slett ikke som de er særlig lystne på en kamp mot Cecilia, mener Sauerland.

Upåvirket
- Vi lar oss ikke påvirke av de mange utspillene til folkene bak Holm, men kjører på som vanlig. Akkurat nå er det kampen mot Mia St. John vi er opptatt av. Vi må ikke ta lett på den kampen, men normalt skal Brækhus ta seieren.

Det planlegges en ny kamp for Brækhus i slutten av august eller begynnelsen av september.

- Om det kommer til å bli en kamp mot Holm, gjenstår å se. Hvis det ikke blir Holm, finner vi en annen motstander. Det er ikke verre enn det, men det er litt frustrerende at det skal være så vanskelig å få til en kamp alle vil ha.

- Tror du det blir en Holm-Brækhus-kamp noen gang?

- Ja, jeg både tror og håper på det. Begge bokserne trenger i alle fall den kampen for å komme seg videre og få avgjort en gang for alle hvem som er best, sier boksepromotoren.

– Ikke negativt
Tidligere har Brækhus sagt at hun ikke ønsker å møte Holm på hennes hjemmebane Route 66 Casino i Albuquerque, New Mexico. Hun er på gli i det spørsmålet, og Sauerland støtter henne.

- Jeg tror ikke det vil være negativt for Cecilia å ta kampen på bortebane i Albuquerque, for det er en del forhold vi kan være med på å regulere og ha kontroll over. Det gjelder størrelsen på ringen, krav om nøytrale dommere og noen andre ting.

- Publikum vil selvsagt støtte Holm, men det er ikke avgjørende. Brækhus er så god at hun kan vinne i New Mexico også, mener Sauerland.

Men først er det Mia St. John som må slås.

- Det kommer til å bli en bra kamp lørdag, og jeg tror ikke Brækhus får en så lett aften som mange tror. Hun skal opp mot en legende som har mange tøffe kamper i kroppen. Dessuten vil det være en katastrofe hvis Cecilia skulle tape. Det vet hun.

- Du frykter vel ikke et tap?

- Nei, jeg gjør ikke det. Jeg mener Cecilia slår alle på en normal kveld for henne. Derimot tror jeg på en «glamourkamp» med klar norsk vinner, sier Nisse Sauerland til NTB. (©NTB)

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken