RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror ikke på seier

Sist oppdatert:
Linda Grubben har gitt opp håpet om å vinne verdenscupen sammenlagt denne sesongen.

RUHPOLDING (Nettavisen): Linda Grubben har luktet på den totale ledelsen i verdenscupen sammenlagt hele sesongen.

Norges beste kvinnelige skiskytter ligger foreløpig på en fjerdeplass i verdenscupen sammenlagt med sine 302 poeng. Tyske Andrea Henkel leder med 371 poeng totalt etter at det gjenstår fem konkurranser i verdenscupen.

- Helt utelukket
Men etter sin sjetteplass på fredagens verdenscupsprint i tyske Ruhpolding, hvor hun skjøt feilfritt, men likevel var sjanseløs mot Sandrine Bailly, svarer Linda Grubben raskt og klokkeklart på Nettavisens spørsmål om tror hun kan gå til topps i verdenscupen sammenlagt.

- Det er helt utelukket å vinne sammenlagt. Jeg skal jo ikke til Khanty, sier Grubben.

Grubben har valgt å droppe det avsluttende verdenscuprennet i russiske Khanty Mansiysk i slutten av mars fordi hun lider av flyskrekk.

De kommende ukene satser imidlertid Grubben på sesongens store mål: VM i Anterselva i starten av februar.

- Jeg kommer til å gå alt fremover, inkludert alle rennene i neste ukes verdenscuprenn i Pokljuka, fastslår hun.

Grubben, som blant annet har bronsen på 15 kilometeren i Hochfilzen-VM i 2005, skjøt feilfritt på fredagens sprint. Hun endte til slutt 46,7 sekunder bak vinneren, franske Sandrine Baily, over målstreken.

- Jeg skjøt veldig bra, og egentlig er det ikke noe å si på langrennsformen heller. Jeg vil gi meg selv terningkast fire på sprinten. Jeg føler det går rett vei, oppsummerer Grubben.

Ville gått stafetten
Hun stod over stafetten tidligere denne uken, som ende med en oppløftende fjerdeplass til de norske jentene.

- Vi hadde lenge vært enige om at jeg skulle over en konkurranse, slik at jeg skulle få anledning til å hvile. Det tror jeg vil føre til at jeg kommer i enda bedre form. Men det uansett helt uaktuelt for meg å hvile under noen andre renn i fremtiden, fastslår Grubben, som egentlig ikke hadde lyst til å stå over stafetten i Ruhpolding.

- Hvordan ser du på dine egne sjanser til VM-medaljer i Anterselva?

- Jeg tar ett renn om gangen, så får vi se. Jeg har ingen spesielle favorittdistanser, og liker meg like godt på sprinten som på jaktstarten og fellesstart. Jeg tror imidlertid at jeg fremdeles kan gå fortere på ski og ta ytterligere skritt fremover med tanke på Anterselva, sier hun optimistisk.

- Skal gi alt i VM
Grubben kommer til å reise til de italienske alpene én uke før mesterskapet i Anterselva for å stille best mulig forberedt i høyden.

VM i Anterselva arrangeres 1630 meter over havet.

- Planen er at jeg skal være i stand til å gi alt i VM, konstaterer Grubben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere