VENTSPILS/Latvia - iBergen.no Branns sportsdirektør Roald Bruun-Hanssen har ikke sovet godt på mange måneder. Det har vært døgnåpent i lang tid på grunn av Branns akutte behov for en spiss etter at Thorstein Helstad forlot klubben.

Les mer om kampen i Henriks syn: Et «fuck you» fra ydmykelsen.

Helstads sjanse
- Hvor dum må en være for å selge Thorstein Helstad like før Champions League-kampene?

- Vi hadde ikke noe valg. Thorstein var så oppsatt på dette at om vi ikke hadde solgt han hadde han ikke spilt her i dag. Han hadde hatt vondt i kneet, betror Bruun-Hanssen oss etter Ventspils-kampen, uten å bebreide noen som han presiserer.

- Det var dette Thorstein ville og dette var hans sjanse. Dessuten ville det sendt et fryktelig signal til andre unge spillere om vi hadde nektet ham å reise når sjansen hans kom.

Tviler på ny spiss
- Mjelde må ha en spiss før Marseille-kampen, får han det?

- Helt ærlig, jeg tror ikke det. Vi snakker altså om en bakromsspiss som skal være så god at han kan gå rett inn på laget og forsterke det. Ellers er det ingen grunn til å kjøpe ham. Hvor finner vi det og hvor mye koster en slik? Muligheten hadde ligget der med de norske alternativene som er i sesong nå. Ighalo hadde vært perfekt, vi vet han har prestert, Moldskred ble latterlig priset og Molde har heller ingen grunn til å selge Diouf. Skal vi ut for å hente folk er de utenfor sesong nå og vi vet ikke hva de vil prestere i Tippeligaen. Jeg kommer rett fra Nederland der jeg har sett på 20-åringer, men jeg fant ingenting som minner om det vi ser etter.

Les alt om Ventspils-Brann her.

Nøkkelspillere tilbake
- Føler du at dere skusler vekk en gylden mulighet til å nå det lovde landet når dere møter Marseille med de spillerne vi så i Ventspils?

- Forhåpentligvis er Kristjan Ørn Sigurdsson, Jan Gunnar Solli og Erik Huseklepp helt fit for fight samtidig som Birkir vil være klar. Da har ikke vi noe dårlig lag.

- Hva er et godt resultat mot Marseille på Stadion?

- Vi må vinne. 1-0 har vist seg å være et godt resultat, men det gjør ingenting om det blir 3-0. Vår mulighet ligger i at de ikke er i sesong, mens vi skal være på vårt beste.

- Hvor uvesentlig er Tippeligaen nå?

- Vi drar til Strømsgodset til nok en kamp med bare dagers mellomrom. Tippeligaen er viktig fordi det gir oss muligheten til å være med på dette neste år også. Uansett hva som skjer. Bortemålet i dag gjør at vi får fire Europa-cup kamper til uansett. (Brann går til 1.runde UEFA-cup om det blir tap for Marseille)

Les flere nyheter på iBergen.no.