Gå til sidens hovedinnhold

- Tror Kristin kan overraske

Starten har vært strålende. Søndag venter syretesten for Kristin Størmer Steira.

Tredjeplass etter to etapper, kun 5,8 sekunder bak ledende Justyna Kowalczyk. Det er status for Kristin Størmer Steira i Tour de Ski.

Nå vil de to neste etappene gi svar på om det er realistisk for 28-åringen fra Tana å justere opp Tour-ambisjonene. På forhånd har landslagstrener Egil Kristiansen sagt at en plass blant de seks beste sammenlagt er målet.

Les også: Steira på pallen - alt om 2. etappe

Skal hun kunne drømme om å kjempe om en plass på pallen til slutt, må Steira trolig prestere over evne på sprintene søndag (klassisk i Oberhof) og mandag (fristil i Praha) – der vinnerne får hele 60 bonussekunder.

Tung sprint i Oberhof
Og Kristiansen velger å være optimist.

- Jeg tror Kristin kan overraske. Spesielt på sprinten her i Oberhof er det muligheter, sier Kristiansen til Nettavisen.

- Det er ei veldig tung sprintløype her. Jeg ser ikke bort ifra at hun kan komme seg videre fra prologen. Så får vi se hva hun eventuelt kan få til i en kvartfinale. Hun er i hvert fall i god form, konstaterer landslagstreneren.

- Hva med sprinten i Praha?

- Den er verre. Vi får se hva vi gjør i forhold til den. Vi må diskutere om det er verdt å prøve å kave seg videre, eller om det er like greit å spare litt krefter i prologen.

Mange lyspunkter
- Har Steira uansett vært så frisk innledningsvis at ambisjonene bør oppjusteres med tanke på sammenlagtplassering?

- Jeg synes fortsatt vi skal være veldig godt fornøyd hvis hun er blant de seks. Muligheten til å komme høyere er der, selvfølgelig, men det er mye som kan skje i løpet av en sånn konkurranse, sier Kristiansen – som ser mange lyspunkter etter lørdagens jaktstart, som altså ga følgende norske plasseringer: 8. Vibeke Skofterud, 15. Marthe Kristoffersen, 18. Therese Johaug, 22. Celine Brun-Lie, 23. Astrid Uhrenholdt Jacobsen og 50. Astrid Øyre Slind.

Ikke minst ser han framgang for ungjentene Kristoffersen og Johaug.

- Marthe gikk veldig bra, spesielt på slutten. Therese fikk det litt tungt på slutten, men gikk veldig bra innledningsvis, poengterer han.

Reiser hjem
Kristiansen gleder seg også over at Astrid Uhrenholdt Jacobsen nærmer seg de beste i verden etter ryggbruddet for et halvt år siden.

- Astrid gikk på en liten smell mot slutten fredag, og syntes det var tungt i dag. Når det likevel er hennes to beste renn i vinter, viser det jo at hun er på riktig vei, sier Kristiansen.

Det er allerede bestemt at Uhrenholdt Jacobsen og Celine Brun-Lie står av Tour de Ski etter mandagens sprint i Praha.

Se sammenlagtstillingen etter 2 (av 8) etapper (ekstern lenke)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken