Gå til sidens hovedinnhold

Tror Norge snur kampen

Stian Boretti (bildet) tapte Norges første kamp mot Luxemburg i Davis Cup fredag, mens Jan Frode Andersen ligger under 2-4 i andre kamp, som spilles ferdig lørdag.

Mye står på spill når kampene begynner i Asker fredag formiddag. Norge har tilkjempet seg en plass på det nest øverste nivået i Davis Cup-systemet, men med tap blir det nedrykk.

- Det er ingen selvfølge at Norge skal ligge så høyt oppe som vi gjør. Det er mange nasjoner som har 3-4 bra spillere, og vi har kjempet hardt for å komme dit vi er nå, sier Håseth til TV 2 Nettavisen.

Ikke uventet

Stian Boretti (rangert som nr 428) spilte første kamp mot Giles Muller (ranking 169). Det endte med tap 3-6, 6-7 (4), 6-2, 3-6. Men kampen var jevnere enn den i grunnen burde vært, i forhold til ranking og Borettis sykdomsplager de siste ukene.

- Stian hadde fryktelig mange breakballer i første sett, jeg vil si at det var uflaks at han ikke konverterte noen av dem. Det var stort sett linje ut. I andre hadde han to settballer, men tapte og lå i stedet under 0-2, forteller landslagstreneren.

- Jeg er ikke fornøyd, men det var ingen uventet start, understreker Håseth.

Avbrutt kamp

I den andre kampen møtes Jan Frode Andersen (nr 189) og Mike Scheidweiler (374). Andersen ligger under 2-4 etter fredagens spill, men Håseth er likevel trygg på at Jan Frode Andersen snur kampen når den fortsetter lørdag klokken 10.30.

- Jeg tror ikke Scheidweiler vil holde når det skal spilles flere sett i morgen. Jeg tror rett og slett at Jan Frode holder for høyt tempo for ham, sier Håseth.

Luxembourg stiller samme lag som beseiret Norge 3-2 på hjemmebane for to år siden. På det norske laget spiller Jan Frode Andersen, Stian Boretti, Helge Koll Frafjord og Erling Tveit. Det spilles to singelkamper fredag, double lørdag og to avsluttende singler søndag.

TV 2 Nettavisen følger Norges kamper i Davis Cup hele helgen.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene