*Nettavisen* Sport.

Tror norske journalister ødela for Zucca

Foto: Getty Images / All Over Press

- Rangers-treneren fikk nok.

27.03.13 14:51

Mats Zuccarello Aasen var blant Norges mest omtalte idrettshelter sist han spilte for NHL-klubben New York Rangers.

Nå er nordmannen en signatur unna å være tilbake i den blå drakten, og presseinteressen fra Norge vil neppe bli mindre denne gangen.

- Fikk nok
Det kan være dårlige nyheter for Zuccarello, bokstavelig talt.

Hockeyekspert og sportssjef ved WANG Toppidrett, Anders Blegeberg, tror nemlig at det overstadige Zuccarello-fokuset fra norsk presse ble ødeleggende for nordmannens sjanser sist han spilte for Rangers.

Blegeberg mener at det til slutt ble så mye mas fra norske journalister at Tortorella valgte å fjerne Zuccarello fra Rangers-troppen.

- Det er veldig subjektivt, men det virker jo litt sånn. Jeg tror det ble nok for ham til slutt, sier Blegeberg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

- Ble mye Mats
Han jobbet for Nettavisen under NHL-åpningen i Globen i 2011, og er ellers tett på hockeymiljøet i Skandinavia og USA.

Under NHL-åpningen var den svenske hockey-storstua full av norske journalister som pepret rundt seg med spørsmål og intervjuer om Mats Zuccarello Aasen. Det var første gang Blegeberg opplevde dette på nært hold.

- Der hadde det vært pressekonferanser hele uka, og det ble mye Norge og mye Mats, for å si det sånn. En del av NHL-journalistene begynte å bli ganske oppgitte, sier Blegeberg til Nettavisen.

Interessen ble ikke mindre jo lenger ut i sesongen man kom. Blegeberg mener de mange spørsmålene om Zuccarello etter hvert ble et irritasjonsmoment for Rangers-trener John Tortorella.

- Tortorella var skikkelig forbanna, det så du på ham. Det ble litt «overkill», når en spiller som kjemper om å komme på laget får så mye oppmerksomhet. De trenger ro og må finne sin plass i hierarkiet. Jeg tror han ble lei, sier han.

Pat Leonard streifet også innom temaet i sin Rangers-blogg mandag kveld, og Leonard bør kjenne Rangers bedre enn de fleste. Han har jobbet tett på klubben for New York Daily News i snart tre år.

«Tortorellas pressekonferanser kommer til å bli enda mer interessante når Zuccarello kommer tilbake til Rangers. Da vil hele det norske pressekorpset som fulgte ham sist være tilbake. De spør som regel spesifikke Zuccarello-spørsmål etter kampene, selv om Tortorella ikke akkurat liker å snakke om individuelle prestasjoner», kunne man lese i bloggen.

Uenig
Uffe Bodin er redaktør for nettsiden hockeysverige.se. Han tror på sin side at Zuccarellos muligheter for istid ikke ble påvirket av de norske journalistenes Zucca-fokus.

- Jeg tror ikke i det hele tatt at Tortorella sendte Zuccarello till AHL fordi han var lei av norsk presse. Det var kun basert på hockeygrunner, sier Bodin til Nettavisen.

- Tortorella har en veldig bestemt oppfatning om hvordan hans spillere skal være og opptre. Han liker hardtarbeidende, storvokste spillere som ofrer seg for laget, takler skudd, spiller fysisk og tar stort ansvar defensivt. Mats er en kortvokst, teknisk spiller som har sin spisskompetanse i det offensive spillet. Han passet ikke inn i Tortorellas mal og fikk ikke tillit, utdyper Bodin.

- Hvordan tror du norsk presse oppfattes av spillere, trenere og andre pressefolk i NHL?

- Det er vanskelig å mene noe om, men jeg husker Tortorella ble irritert på alle spørsmål rundt Zuccarello da de spilte i Stockholm i 2011. Men det er sånn han er. Han kan bli grinete om han får et helt vanlig spørsmål, sier Bodin.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AFP/Scanpix

Linus Hugosson er redaktør for Pro Hockey Magazine, Europas største NHL-magasin.

- Jeg tror ikke at norsk presse spilte en stor rolle for Zuccarellos sjanser i Rangers. Det er jo sånn «Tårtan» (Tortorelle, red.anm.) er. Han har klikket på Larry Brooks, Pat Leonard og en rekke andre journalister opp gjennom årene - ikke bare de norske, sier Hugosson til Nettavisen.

Og legger til:

- Kan du se Tortorella gå til sin sjef Glen Sather (sportsdirektør i Rangers, red.anm.) og si: «Jeg vil sende ned Zucca, fordi journalistene er så slitsomme?». Nja ...

Tror på suksess
Hugosson tror derimot at Zuccarello kommer til å få spilletid når han igjen kommer under Tortorellas vinger.

- Zuccarello har fått et stempel av Rangers' klubbledelse om å være en topp 6-forward, med særskilt spisskompetanse i power play. I praksis innebærer det at han kjemper om en plass blant seks forward-posisjoner i troppen. Han konkurrerer ikke med alle 12-13 forwards i troppen, ettersom Rangers vil ha ham i de beste rekkene - ikke i «checking-rekkene», mener Hugosson.

Nå tror også Blegeberg at Zuccarello er bedre forberedt til å lykkes i NHL.

- Det er stor forskjell fra sist han var der. Nå er han sterkere mentalt, har fått masse erfaring og vet hva det dreier seg om i NHL, med politikken som råder der. Han er forberedt til å ta den kampen, sier Blegeberg.

Hvis han tar sjansen, kan Tortorella bare stålsette seg. Da dukker det 100 prosent sikkert opp flere Zuccarello-spørsmål fra både norske og utenlandske pressefolk.

I mellomtiden kan du kose deg med ti klassiske Tortorella-utskjellinger:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag