Gå til sidens hovedinnhold

Tror på Arvesen

Kurt Asle Arvesen debuterer som Tour-rytter i år. Atle Kvålsvoll mener CSC-rytteren kan hevde seg, særlig mot slutten av det vel 3300 kilometer lange rittet.

- Kurt Asle kommer nok til å kjøre mye mer aggressivt og aktivt enn Thor Hushovd. Hans sjanse til å være med langt fremme ligger nok på de mer kuperte etappene, som dette året kommer mot slutten av Touren, sier landslagssjef Kvålsvoll til NTB.

Han snakket med Arvesen i forbindelse med NM i Trøndelag sist helg, og da fikk han bekreftet at CSC-rytteren er i kjempeform. Men noen spurter à la Hushovd er han ikke. Derfor er Arvesen avhengig av å være med i brudd, enten alene eller sammen med flere for å lykkes.

- Jeg tror ikke vi skal avskrive Arvesen på de flate etappene den første uken heller, for dersom noen av lagene bestemmer seg for å kjøre, kan det fort gå en del brudd. Det er slike sjanser Arvesen må være med på.

Må jobbe for laget
- Vi må være oppmerksomme på at Kurt Asle raskt kan være med og markere seg fra dag en, sier Olympiatoppens mann om rytteren som i fjor vant en etappe i Giro d’Italia for danske Team fakta.

Kvålsvoll sier Arvesen nok ikke kommer til å få en like fri rolle i Bjarne Riis’ CSC-lag som Hushovd får i Credit Agricole.

- Kurt Asle må nok regne med å gjøre en jobb for laget, for det er helt klart at CSC har ambisjoner. De ønsker nok å forsvare lagseieren fra i fjor og har et par ryttere som har tatt mål av seg til å være med og kjempe om sammenlagtseieren. De trenger hjelp, sier Kvålsvoll. (©NTB)