RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters/Scanpix)

Tror på Bolt-trippel

Sist oppdatert:
Stadig flere friidrettseksperter tror at Usain Bolt snart vil bli like uslåelig på 400 meter som på 100 og 200.

Briten Derek Redmond, for eksempel, tror at den jamaicanske superstjernen vil vinne alle tre distansene under London-OL i 2012.

Og ikke nok med det:

– Jeg spår at Usain Bolt blir førstemann i historien som innehar verdensrekordene på de tre korteste distansene samtidig, sier Redmond, ifølge Wales Online.

44-åringen var i sin tid en sterk 400-meterløper. Han har en personlig rekord på 44,50, og ble verdensmester på 4x400 meter stafett i 1991 og europamester i samme øvelse fem år tidligere.

Tar ny Johnson-rekord
Han tror med andre ord at Bolt også blir mannen som sletter Michael Johnsons verdensrekord på 400 meter på 43,18. Under OL i Beijing i fjor senket han som kjent Johnsons «uslåelige» rekord på den halve distansen fra 19,32 til 19,30, en tid han forbedret til 19,19 under årets VM i Berlin.

Sprintkongen har så langt vært veldig unnvikende hver gang temaet 400 meter og framtiden er blitt brakt på bane. Men Redmond mener å vite at personer i støtteapparatet rundt Bolt har begynt å interessere seg sterkt for arbeidet med tidstabellen for friidretten under London-lekene – nettopp med tanke på mulighetene for å kombinere alle de tre korteste distanser.

Sterk nok til alle tre
– Det gjenstår selvsagt å se om han velger å inkludere 400 meter i sitt repertoar. Men gjør han det, er jeg sikker på at han vil dominere den distansen også. Og han kommer til å være sterk nok til å løpe alle tre distansene i mesterskap, så sant det lar seg gjøre i forhold til tidstabellen.

– Visst blir det tøft, men det er mange før ham som har kombinert for eksempel 800 og 1500 meter, eller 400 og 800 meter. Om det er noen som skal kunne klare det, er det Usain Bolt, sier Derek Redmond.

Det kan også legges til at Bolt har ymtet frampå om at det ikke er umulig at han kommer til å teste sine evner i lengdegropa også. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere