Gå til sidens hovedinnhold

Tror på de norske gutta

Sportssjef Clas Brede Bråthen har troen på norsk fremgang i suksessbakken i Innsbruck.

Dagens kvalifisering ble avlyst på grunn av sterk vind. Avgjørelsen var både utøvere og trenere enig i. Dermed blir det kvalifisering i morgen fra klokken 10.45. Dermed blir det renn og kvalifisering i morgen. Flere norske hoppere har underprestert i hoppuka, blant dem er Roar Ljøkelsøy og Sigurd Pettersen. Samtidig har Østerrike kontroll på hopptronen. Tom Hilde ligger på fjerdeplass i sammendraget, men har gitt opp sammenlagtseieren. Men sjefen har troen at ting skal snu allerede i de to siste rennene.

- Jeg har en følelse av at vi nærmer oss noe bra, sier han til Speaker.no.

I øyeblikket har normennene utenom Tom Hilde følgende plasseringer i sammendraget. Anders Jacobsen 11. plass, Anders Bardal 12.plass, Bjørn Einar Romøren 24. plass, Roar Ljøkelsøy 25. plass, Andreas Vilberg 38. plass og Sigurd Pettersen (43. plass).

KjempepotensialeMen grunnen til den optimismen forteller Bråthen er hva Jacobsen, Romøren, Bardal og Hilde har levert i trening og konkurranse.

- Anders har et kjempepotensial og er i positiv utvikling, sier Bråthen.

Det samme mener han Romøren og Bardal har. Derfor har han stor tro på at Norge kan gjøre det meget bra i en bakke der Norge tradisjonelt sett har vært sterke. Landslaget har hatt seire to år på rad gjennom Anders jacobsen og Lars Bystøl

Seierssjanser
- Seierssjansene er absolutt til stede. Vi har mer inne. Samtidig er skuffelsen over den norske innsatsen et forventningstegn. For fem år siden var det ingen som hadde troen på oss, sier Clas Brede Bråthen.

Men Bråthen innrømmer at de ikke er fornøyd med resultatene så langt i hoppuka.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis