RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på livet etter Breivik

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
Sist oppdatert:
- Jeg er glad for at Thorir overtar etter Marit, sier Gro Hammerseng til Nettavisen.

ULLEVAAL (Nettavisen): Torsdag ble det klart at Marit Breiviks assistent Thorir Hergeirsson forfremmes til hovedtrener for det norske kvinnelandslaget i håndball.

- Det er veldig bra! Jeg er glad for det valget. Det er gøy for Thorir også, han fortjener det, sier landslagets frontfigur, Gro Hammerseng.

- Kommuniserer godt
Hergeirsson åpnet jobben som hovedtrener med å proklamere at han skal ta godt vare på Marit Breiviks kjepphester, som for eksempel å gi spillerne medansvar og fokusere på lagånden.

Hvilke endringer spillerne vil få oppleve i tiden framover, vil islendingen enn så lenge holde for seg selv.

- På dette tidspunkt vil jeg holde det litt for meg selv, i og med at det er tidlig og jeg skal bygge nytt trenerteam og jeg skal snakke med spillere. Jeg har noen tanker, men synes det er litt tidlig å gå ut med dem, sier Hergeirsson til Nettavisen.

Hammerseng er ikke i tvil om at islendingen kan videreutvikle Norges kanskje mest populære landslag.

- Thorir virker faglig dyktig, og han kommuniserer godt med spillerne. Det tror jeg er viktig for hele laget. Det er vanskelig å prestere hvis du ikke er trygg på treneren, selv om du selvfølgelig aldri kan bli helt trygg, mener Hammerseng.

- Høres spennende ut
Det eneste Hergeirsson egentlig avslørte på torsdagens pressekonferanse på Ullevaal Stadion, var at han ønsker å drille inn flere formasjoner.

- Jeg har lyst til å få til en god, alternativ forsvarsformasjon, for eksempel. Større fleksibilitet i forsvarsspillet. Men da skal man huske at vi har hatt en steingod 6-0-formasjon som vi ikke skal legge vekk. Men vi skal supplere, lover Hergeirsson.

Det klinger godt i ørene til Gro Hammerseng.

- Det høres veldig spennende ut. Norge har vært kjent for det gode forsvaret i 6-0-formasjon. Det er moro hvis vi kan utvikle det videre, sier Hammerseng til Nettavisen.

- Marit er en ressursperson
Helt kvitt Marit Breivik blir nok ikke håndballandslaget ennå. Suksesstreneren har nemlig gått over til Olympiatoppen og er ansatt der som coach for lagidretter.

- Marit vil være en ressursperson, både for meg og for Norges Håndballforbund, for menn og damer, i sin rolle i Olympiatoppen. Hun har kunnskap og kompetanse og blir en bra diskusjonspartner. Marit er fortsatt en ressurs for norsk håndball og vil forhåpentligvis være det i lang tid framover, sier Hergeirsson til Nettavisen.

Les også: - Jeg er veldig stolt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere